Styrning, kontroll och uppdrag
Kvinna till Kvinnas enskilt största bidragsgivare är Sida, men vi arbetar kontinuerligt för att bredda finansieringen och därmed minska Sida-beroendet. Under 2016 stod Sida-anslag för 77 procent av allt stöd.
Vi får även bidrag från Allmänna Arvsfonden, EU, Folke Bernadotteakademin, norska staten samt Utrikesdepartementet. Kvinna till Kvinna är även förmånstagare hos Svenska Postkodlotteriet.
För mer information om hur mycket varje finansiär bidrar med, se vår verksamhetsberättelse »
Uppdragsutbildningar
Kvinna till Kvinna utför både längre och kortare uppdragsutbildningar inom våra expertområden, till exempel agendan för kvinnor, fred och säkerhet och genusbaserat våld. Vi utbildar civilsamhällets organisationer och myndigheter – i Sverige och i anda länder. Bland uppdragsgivarna finns bland andra Sida, Svenska Institutet och Migrationsverket.
Ett aktuellt exempel är utbildning inom Sidas internationella utbildningsprogram, ITP, där Kvinna till Kvinna samarbetar med den svenska Polismyndigheten kring ett program om genusbaserat våld. Programmet riktar sig främst till myndigheter inom rättskedjan och det civila samhällets organisationer i Albanien, Kosovo, Montenegro, Moldavien och Ukraina. Vi genomför tio omgångar av programmet under 2018-2022.
Ladda ner en broschyr om uppdragsutbildningen (pdf)
Välkommen att kontakta oss om du är intresserad av att diskutera ett eventuellt utbildningsuppdrag! info@kvinnatillkvinna.se
FRII:s kvalitetskod
Kvinna till Kvinna är medlem av Frivilligorganisationernas Insamlingsråd (FRII), som arbetar för att insamling ska bedrivas på ett etiskt korrekt sätt. FRII har beslutat att tillämpa en kvalitetskod för insamlingsorganisationer, som medlemmarna är skyldiga att följa. Avsikten med koden är ökad insyn och öppenhet i organisationernas verksamhet.
FRIIs kvalitetskod är insamlingsbranschens instrument för självreglering, och fungerar som ett stöd i organisationernas kvalitetsarbete. Koden belyser en organisations verksamhet ur ett brett perspektiv, i syfte att bygga upp en hållbar och transparent struktur med god intern kontroll och styrning.
2013 genomfördes en större uppdatering av FRII:s kvalitetskod, då rapporteringskraven förändrades och den årliga kodrapport som varje organisation skrev ersattes av en revisorsgranskning samt en effektrapport.
Revision och effektrapport
Vartannat år granskar vår revisor att kraven i koden är uppfyllda. Vi skriver varje år en effektrapport där vi berättar hur vi som organisation gör framsteg i relation till våra långsiktiga mål. FRIIs kvalitetskod är ett redskap som, genom att ställa krav på god intern kontroll och styrning, hjälper oss att svara upp mot de krav och förväntningar som givare och andra intressenter ställer.
Målsättningen är att du som givare ska känna dig trygg – och att vi kan erbjuda ett tryggt givande.
För mer detaljerad information om koden, se FRIIs hemsida »
Kodrapporter
Från och med 2013 granskar revisorerna att Kvinna till Kvinna uppfyller kraven i FRII:s kvalitetskod.
Oberoende revisors bestyrkanderapport 2016 (pdf)
Kodrapport 2012 (pdf)
Rapporten är upplagd enligt FRII:s mall där skuggade fält innebär att inget informationskrav finns.
Effektrapporter
Effektrapport 2017 är inkluderad i Verksamhetsberättelsen 2017 se sid 5.
Effektrapport 2016 är inkluderad i Verksamhetsberättelsen 2016 se sid 5.
Effektrapport 2015 är inkluderad i Verksamhetsberättelsen 2015 se sid 33.
Fler dokument
Kvinna till Kvinnas stiftelseförordning (pdf)
Information avseende ersättning till högsta tjänsteman (pdf)