Swisha en gåva till 90 18 003 Swish

Hantering av personuppgifter

Kvinna till Kvinna värnar om dina personuppgifter och gör allt för att behandla dem på rätt sätt. Därför har vi tagit fram en policy för hantering av personuppgifter, i enlighet med den nya Dataskyddsförordningen (GDPR) som trädde i kraft den 25 maj 2018. Dataskyddsförordningen har ersatt Personuppgiftslagen och har som syfte att skydda dig och dina personuppgifter ytterligare. Det innebär att du som givare tydligt ska bli informerad om hanteringen av dina personuppgifter.

Varför sparar Kvinna till Kvinna mina personuppgifter?

När du ger en gåva till Kvinna till Kvinna, köper något i vår webbshop eller anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du att Kvinna till Kvinna sparar dina personuppgifter, såsom namn, telefonnummer, e-post och adress samt behandlar dessa i 36 månader efter din senaste gåva eller kontakt eftersom Kvinna till Kvinna har ett berättigat intresse att göra detta. Vi sparar dina personuppgifter för att  kunna återkoppla till dig hur dina gåvor används.

Varför behöver ni mitt personnummer?

Kvinna till Kvinna vill använda sig av ditt personnummer för att undvika dubbletter och dubbla utskick till dig samt för att säkerställa att dina uppgifter är uppdaterade. Vi samkör därför vårt register med SPAR löpande. En gång om året personnummer-sätter vi också hela vårt register för att kunna kontakta alla våra givare via post.

Kan jag rätta mina uppgifter eller bli borttagen?

Du kan när du vill ändra dina uppgifter eller be om att bli borttagen från vårt register genom att kontakta oss via insamling@kvinnatillkvinna.se eller via 08- 588 891 58. Om du inte längre vill ha någon information från oss kan du välja att helt bli borttagen från vårt register. Det innebär att vi inte sparar någon information om dig och inte heller kan garantera att vi inte kommer att kontakta dig igen om vi köper så kallade kalla kontakter. Om du däremot istället meddelar oss att du inte vill ha några utskick från oss eller bli kontaktad på något annat sätt kan vi säkerställa att du inte blir det genom stoppkoder i vårt register.

Lämnas mina uppgifter ut till någon annan?

Vi säljer aldrig dina personuppgifter vidare. Vid postala utskick, e-postutskick eller telemarketingkampanjer använder vi oss av underleverantörer och måste därför förmedla vidare de personuppgifter som är väsentliga för just det tillfället. Om du inte vill ha några utskick från oss kan du alltid kontakta oss via insamling@kvinnatillkvinna.se eller via 08- 588 891 58.

Kan jag klaga hos Datainspektionen?

Om du anser att Kvinna till Kvinna behandlat dina uppgifter felaktigt kan du klaga hos Datainspektionen. Om vi upptäcker att personuppgifter behandlats felaktigt anmäler vi själva detta till Datainspektionen som en personuppgiftsincident.

Hur använder Kvinna till Kvinna min e-postadress?

När du väljer att prenumerera på Kvinna till Kvinnas nyhetsbrev godkänner du att Kvinna till Kvinna skickar e-post till dig. När du ger en gåva till Kvinna till Kvinna och lämnar din e-postadress godkänner du att vi kontaktar dig via e-post. Bland annat genom att skicka tack- och bekräftelsemejl, men också för att informera dig om vårt arbete och pågående kampanjer.

Kvinna till Kvinna kan också komma att kommunicera med dig via sociala medier genom din e-postadress.