Swisha en gåva till 90 18 003 Swish

Vårt arbete i Afrika

Deltagare i ett program för unga mödrar som drivs av Kvinna till Kvinnas partnerorganisation Empower Rwanda. Foto: Gloria Powell

DR Kongo, Liberia, Rwanda och Tunisien

Kvinna till Kvinna stödjer lokala organisationers arbete för kvinnors rättigheter och hållbar fred i Demokratiska republiken Kongo, Liberia, Rwanda och Tunisien.

Vi arbetar för en framtid där kvinnor har samma rättigheter och möjlighet att delta i samhället som män och att kvinnor inte utsätts för sexuellt eller genusbaserat våld. Tillsammans med våra partnerorganisationer kämpar vi för alla kvinnors mänskliga rättigheter.

Stöd världens kvinnorättskämpar

När du ger en gåva är du med och stöttar det internationella arbetet för alla flickors och kvinnors rätt till självbestämmande och ett liv utan våld. Med din hjälp kan vi och våra partnerorganisationer ge kvinnor som utsatts:» Juridiskt stöd och kunskap om sina rättigheter
» Skydd och psykologiskt stöd
» Yrkesutbildning och möjlighet att försörja sig

Ge en gåva

Här finns vi:

Nelly Cooper arbetar på Kvinna till Kvinnas partnerorganisation West Point Women for Health and Development Organization i Liberia. Foto: Kvinna till Kvinna/Vita Kwarbo

Hon fortsätter kämpa

”Jag antar att passionen jag har för det här arbetet håller mig igång. Förutom alla prövningar och vedermödor jag gick igenom och ibland går jag igenom fortfarande. Att se kvinnors och flickors liv i mitt samhälle förändras till det bättre, att de blir mer respekterade och att deras värdighet upprätthålls är det som håller mig igång.”

– Nelly Cooper, West Point Women for Health and Development Organization

0
procent av kvinnor mellan 15 och 49 år har blivit utsatta för könsstympning i Liberia.
0
fall av sexuellt våld var dokumenterade i DR Kongo. Mörkertalet är sannolikt stort.
0
procent av kvinnor i Rwanda tror att en man har rätt att slå sin fru.

Nyheter & berättelser

Kvinnors rättigheter hotas i Demokratiska republiken Kongo

Med pågående konflikter i de östra delarna och klimatförändringar i södra fortsätter kvinnors rättigheter i Demokratiska republiken Kongo att hotas. Clarisse Abedi på Kvinna till Kvinnas kontor i Bukavu berättar om situationen för kvinnor i landet.

5 juli 2024

Arbetet för kvinnor, fred och säkerhet i DR Kongo

Demokratiska republiken Kongo har i decennier kantats av väpnade konflikter samtidigt som landets kvinnorättsorganisationer kämpat för en långvarig fred. Ett värdefullt verktyg för kvinnor för att få delta i fredsprocesserna har varit resolution 1325 och kvinnor, fred och säkerhetsagendan.

3 juli 2024

Kraften i unga röster i Rwanda

Tack vare Paper Crown Rwanda träffas eleverna på G.S Gihogwe varje onsdag för att lära sig om sexuella och reproduktiva rättigheter och våld mot kvinnor – ett initiativ som syftar till att skapa långsiktig förändring i Rwanda.

20 december 2023

Motståndskraft och beslutsamhet: så tacklar de våldet i Demokratiska republiken Kongo

Under de långvariga väpnade konflikterna i Demokratiska republiken Kongo har kvinnorättsorganisationer varit avgörande för att stötta våldsutsatta kvinnor och försvara kvinnors rättigheter.

13 december 2023

Att förändra könsnormer i Rwanda: ”Vi bryter cykeln sakta men säkert”

På Paper Crown Rwanda arbetar Clementine Nyirarukundo och hennes kollegor outtröttligt för att bekämpa ojämlikhet mellan könen och omvandla djupt rotade sociala normer i Rwanda. Genom ett unikt utbildningsprogram och att engagera unga människor vill de bryta våldscirkeln.

20 november 2023

Stöttar våldsutsatta kvinnor i Rwanda

I över två decennier har Christine Mukarukwaya stöttat kvinnor som behöver juridiskt stöd. Hon arbetar som volontär på kvinnorättsorganisationen Haguruka, som erbjuder juridisk rådgivning till kvinnor i Rwanda och möter kvinnor som blivit utsatta för sexuellt våld och våld i nära relationer.

1 november 2023

Uppdaterad eller granskad 3 july 2024