Swisha en gåva till 90 18 003 Swish

Kvinna till Kvinnas ledarskapsutbildning

Ledarskap, migration och jämställdhet. Det är fokus för Kvinna till Kvinnas nya ledarskapsutbildning här i Sverige. Utbildningen riktar sig till unga kvinnor med migrationsbakgrund som bor eller verkar i förorter där det finns problem med segregation, kriminalitet och otrygghet.

Kvinna till Kvinnas ledarskapsutbildning har som mål att ge unga kvinnor i förorten verktyg, självförtroende och nätverk för att bli framtidens ledare. Genom utbildningen vill vi bidra till en större mångfald bland de personer som har chefs- och ledarpositioner i det svenska samhället, såväl inom näringsliv som i offentlig sektor.

Vi vet att unga kvinnor har stor potential som förändringsaktörer, och vi tror att de på sikt kan bidra till att vända den negativa utveckling vi nu ser i många förorter.

Deltagare i utbildningen 2024.

En unik plattform

Utbildningen startade i februari 2024 och engagerar ett tjugotal unga kvinnor och lika många ideellt engagerade mentorer med chefs- och ledarskapserfarenhet under nära ett års tid.

Utbildningen är kostnadsfri och innehåller  workshops, föreläsningar, resor och individuella projekt. Vi kommer att varva teori och praktiska övningar, gruppdiskussioner och självreflektion. Sammantaget erbjuder utbildningen en unik plattform där deltagarna kan växa individuellt – och tillsammans med gruppen. Utbildningen finansieras av Svenska Postkodlotteriet.

Detta ingår i utbildningen

 • Lärorika workshops på temat ledarskap, jämställdhet och migration.
 • Inspirerande föreläsningar med framstående ledare och chefer.
 • Gemensamma resor för erfarenhetsutbyte.
 • Individuella projekt som genomförs där deltagarna bor eller verkar.
 • Mentorskap.
 • En unik plattform för nätverkande i Sverige och internationellt.

Vem kan delta?

För att delta i utbildningen gäller följande kriterier:

 • Du ska vara kvinna mellan 20 och 30 år.
 • Du har antingen en direkt migrationsbakgrund (egen erfarenhet av migration) eller en indirekt (att föräldrar migrerat).
 • Du bor eller verkar i en förort där det finns problem med segregation, kriminalitet och otrygghet.
 • Du har tankar om hur segregation, våld, otrygghet och hedersvåld skulle kunna motverkas. Inom utbildningen jobbar vi praktiskt med detta genom individuella projekt.
 • Du pratar svenska och engelska.

Deltagare berättar

Mentorskap

En viktig del av utbildningen är det mentorskap som ingår. Varje deltagare kopplas ihop med en ledare eller chef som vill dela med sig av sina erfarenheter och nätverk. I utbyte får mentorn insikter och perspektiv från en målgrupp som ofta inte hörs.

Mentorskapet är ideellt och vi välkomnar erfarna ledare från näringsliv, offentlig sektor och civilsamhället som vi bidra till att skapa förändring.

Läs vår intervju med tre av våra mentorer »

Få påminnelse när ansökan öppnar

Om du vill försäkra dig om att inte missa ansökan, börja prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag samtycker till att mina uppgifter behandlas och lagras i enlighet med GDPR. Läs mer om vår hantering av personuppgifter

Frågor och svar

För deltagare

 • Måste alla kriterier som listas ovan vara uppfyllda för att söka?

  Utbildningen är skräddarsydd för denna målgrupp och vi strävar efter att deltagarna uppfyller samtliga kriterier.

   

 • Var är ledarskapsutbildningen?

  Utbildningen innehåller sex workshop-tillfällen och dessa äger rum i Stockholm, i Kvinna till Kvinnas lokaler. Vi står för resa och logi för deltagare som inte bor i Stockholms län i samband med dessa tillfällen. Vi kommer även genomföra en eller två resor tillsammans, även då står Kvinna till Kvinna för kostnaderna. Vart vi åker är inte bestämt ännu.

   

 • Går utbildningen att kombinera med heltidsstudier eller heltidsjobb?

  Ja, det går bra att kombinera ledarskapsutbildningen med heltidsstudier eller heltidsjobb. Utbildningen innehåller sex obligatoriska workshop-tillfällen som äger rum i Stockholm, främst på lördagar. 

   

För mentorer

 • Finns det något ålderskriterium för mentorer?

  Nej, mentorer i alla åldrar är välkomna.

   

 • Kan jag som man bli mentor?

  Ja, alla kan ansöka till att bli mentor oavsett kön.

   

 • Får jag någon ersättning som mentor?

  Nej, detta är ett ideellt uppdrag.

   

Tack Svenska Postkodlotteriet!

Kvinna till Kvinnas ledarskapsutbildning finansieras av Svenska Postkodlotteriet. Tillsammans vill vi skapa framtidens kvinnliga förändringsaktörer som ska verka för en positiv samhällsutveckling i sina områden. Totalt kommer ett 60-tal kvinnor få möjlighet att genomföra ledarskapsutbildningen. De kommer i sin tur nå många fler kvinnor i Sveriges utsatta områden för att motverka segregation, våld, otrygghet samt hedersvåld.

Tack Svenska Postkodlotteriet och alla lottköpare som möjliggör att vi kan rusta unga kvinnor till att bli framtidens ledare!

Frågor? Hör gärna av dig till oss!

Frågor? Hör gärna av dig till oss!

E-post: ida.svartveden (at) kvinnatillkvinna.se

Uppdaterad eller granskad 23 maj 2024
Publicerad 26 juni 2023