Swisha en gåva till 90 18 003 Swish

Tillsammans för en jämställd värld!

Bli företagspartner eller ge en gåva

Du och ditt företag kan vara med och förebygga våld och övergrepp mot kvinnor, förhindra lidande och bidra till demokratisk utveckling och en jämställd värld. Tillsammans med våra företagsgivare och företagspartners arbetar vi för att nå långsiktiga resultat och öka engagemanget för jämställdhet och kvinnors mänskliga rättigheter.

Kontakta oss så berättar vi mer

Tel: 08-588 891 58
E-post: foretag@kvinnatillkvinna.se

Så kan ni som företag stötta Kvinna till Kvinna

Välj det sätt som passar ditt företag bäst.

Vanliga frågor

 • Varför välja Kvinna till Kvinna?

  Kvinna till Kvinna har mer än 30 års erfarenhet av arbete för kvinnors rättigheter. Vi arbetar i 20 länder med påverkansarbete och med att ge utsatta kvinnor möjlighet att ta makten över sina egna liv. Sedan 1993 har vi nått hundratusentals kvinnor med fokus på långsiktiga och varaktiga förändringar. Vi är en globalt stark aktör och samarbetspartner med expertkunskap om olika kulturer och kontexter.

  Vi är effektiva med insamlade medel. Endast 7 procent av pengarna går till administration och insamling, vilket innebär att resten kan användas till ett effektivt och långsiktigt förändringsarbete.

 • Är ett partnerskap och gåvor avdragsgillt?

  För att det ekonomiska stödet ska vara avdragsgillt i näringsverksamheten krävs att företaget får en motprestation som är till nytta i näringsverksamheten.

  Tyvärr är inte gåvor avdragsgillt för företag i dag.

   

 • Vad är skillnaden mellan en gåva och ett samarbete?

  Ett samarbete är ett partnerskap. Ett avtal upprättas och en riskanalys genomförs. Att vara partner är ett långsiktigt åtagande där vi arbetar tillsammans och sätter upp mål gemensamt. En gåva innebär inga förpliktelser eller avtal. Kvinna till Kvinna skickar ett marknadsföringskit som tack till företag som bidrar med en gåva.

   

 • Hur kan ett UF-företag stödja Kvinna till Kvinna?

  Kvinna till Kvinna välkomnar UF-företag som önskar stödja vårt arbete för kvinnors rättigheter genom exempelvis hela eller en del av företagets överskott. Det går bra att uppge i er kommunikation att ni stödjer Kvinna till Kvinna och vi ber er att då skriva Kvinna till Kvinna i löptext (det är alltså inte tillåtet att använda vår logotype då den är reserverad till större samarbeten). Läs mer om UF-företag här.

   

 • Kan ett företag eller en förening använda Kvinna till Kvinnas logotyp?

  Vår logotyp får endast användas av våra företagspartners där vi har samarbetsavtal. Ni kan i skrivande text referera till att ni stödjer vårt Kvinna till Kvinna och arbetet för kvinnors rättigheter. Om ni ger en företagsgåva får ni tillgång till ett marknadsföringskit och emblem att använda i er kommunikation.

   

Ge bort en gåva

Köp en gåvokort från Kvinna till Kvinnas som present till medarbetare, kunder eller kanske som talartack. Samtidigt stöttar ni arbetet för kvinnors rättigheter.

 

Handla i shoppen »

Vårt arbete

Mäns våld mot kvinnor

Vi arbetar för att stoppa könsbaserat våld och stödja offer och överlevare.

Fred och säkerhet

Vi arbetar för hållbar fred, mänsklig säkerhet och lika deltagande i fredsprocesser.

Ekonomisk jämställdhet

Vi stärker kvinnors ekonomiska rättigheter och möjligheter att hitta arbete.

Lika deltagande

Vi förespråkar kvinnors lika deltagande i politik och i den offentliga debatten.

Bidra till att uppfylla de Globala målen

Världens ledare har förbundit sig till 17 globala mål för att uppnå tre saker fram till år 2030: att avskaffa extrem fattigdom, att minska ojämlikheter och orättvisor i världen och att lösa klimatkrisen. Genom de Globala målen för hållbar utveckling kan det här uppnås – för alla människor världen över. Kvinna till Kvinnas arbete bidrar till flera av målen.

När ert företag stöttar Kvinna till Kvinna är ni också med och bidrar till att uppfylla målen.

Läs mer om hur vårt arbete bidrar till de Globala målen

 

Globala målen »

Era pengar når fram!

92 % av Kvinna till Kvinnas totala intäkter går till verksamhetens ändamål.

Vår verksamhet finansieras av företag, organisationer och privatpersoner, bland annat får vi stöd från Sida, Radiohjälpen och Svenska Postkodlotteriet. Kvinna till Kvinnas verksamhet granskas av Svensk Insamlingskontroll. Vårt 90-konto garanterar att din gåva används effektivt och ansvarsfullt. Kvinna till Kvinna är även medlem i Giva Sverige och följer deras etiska krav och koder.