Swisha en gåva till 90 18 003 Swish

Kvinna till Kvinna i Armenien

Det finns en stark kraft i kvinnorörelsen i Armenien! Även om våld i hemmet fortfarande ses som en privat angelägenhet, kvinnor tjänar hälften så mycket som män gör, så arbetar modiga kvinnor för förändring. Vi stödjer lokala organisationer som utbildar om kvinnors mänskliga rättigheter. Tack vare ditt stöd kan de fortsätta att utbilda fler flickor, pojkar och lärare om jämställdhet och kvinnors rättigheter.

Majoriteten av befolkningen i Armenien har inte råd med hälsovård. Ännu svårare är det för kvinnor som bor på landsbygden eftersom få har råd att ta sig till huvudstaden Jerevan för att träffa specialistläkare. Därför stödjer vi lokala organisationer som ser till att kvinnor får tillgång till gratis gynekologisk vård en gång om året, och remisser till specialistkliniker.

Kvinnor måste inkluderas i fredsförhandlingarna

Rapporteringen i västmedia om konflikterna i Södra Kaukasien är nästan obefintlig. Armenien och grannlandet Azerbajdzjan befinner sig i en utdragen konflikt om regionen Nagorno-Karabach. Trots att eldupphör utlystes redan 1994 har ingen varaktig fredsuppgörelse nåtts. Hittills har deltagarna vid fredsförhandlingarna nästan uteslutande varit män. Kvinnors deltagande skapar förutsättningar för en framtida och hållbar fred!

Kvinna till Kvinna har arbetat i Armenien sedan 2004.

Din gåva är viktig!

Våra partnerorganisationer i Armenien:

  • Frontline Youth Network
  • FemHouse
  • Women’s Fund Armenia
  • ‘Agate’ Rights Defense Center for Women with Disabilities
  • Women’s Center. Shushi

På bilden: Nalbandyan Women’s Club i Armenien. Foto: Pi Frisk

Mer om Armenien: