Swisha en gåva till 90 18 003 Swish

”Han misshandlade mig under flera år”

I dag utsätts en av tre kvinnor för våld eller sexuellt våld – ofta av en familjemedlem eller partner. Maral är en av många kvinnor i världen som misshandlats av sin man. Nu har hon fått stöd från en av våra partnerorganisationer i Armenien.

Foto: Christopher Herwig
Foto: Christopher Herwig

Maral är 35 år och kommer från Armenien. Hon misshandlades av sin alkoholiserade och narkotikamissbrukande man under flera års tid innan hon flydde till Kvinna till Kvinnas partnerorganisation Women’s Right Center i Armenien.

”De har blivit min familj”

– Jag har två barn men ingen familj som kan hjälpa mig med exempelvis ekonomiskt stöd. Women’s Right Center har blivit min familj istället. De har hjälpt mig med psykologhjälp, ett skyddat boende i en stad i Armenien, att få arbete och ordnat så att barnen tryggt kan gå i skolan, säger hon.

Marals man hade hotat barnens förra skola och därför ville rektorn inte skriva på de papper som skulle låta barnen byta, men kvinnocentrets jurister hjälpte henne.

– De ser även till att mina barn får hitta på roliga aktiviteter som att gå på zoo och teater, säger Maral.

En av tre kvinnor utsätts för våld

Var tredje kvinna utsätts någon gång för för våld – men inte ens hälften söker hjälp. Av de som ändå söker hjälp går dessutom endast en fjärdedel till polisen i rädsla för att de ska bli utsatta för ännu mer våld. Det vill vi ändra på genom att bland annat erbjuda trygga boenden och psykologhjälp till de kvinnor som, ofta tillsammans med sina barn, flytt från en våldsam man.

Du kan göra skillnad!

När du köper Kvinna till Kvinnas gåvokort bidrar du till att fler kvinnor som utsatts för våld och övergrepp kan få bearbeta sina trauman och återfå sin tilltro till livet. Ett stort steg i länder där kvinnors rättigheter sällan respekteras.

Köp ett gåvokort.

Din gåva är viktig!