Swisha en gåva till 90 18 003 Swish

Lena Ag lämnar Kvinna till Kvinna för den nya Jämställdhetsmyndigheten

Lena Ag slutar som generalsekreterare för Kvinna till Kvinna efter tio år på posten. Hon har idag utnämnts till generaldirektör för den nya Jämställdhetsmyndigheten med säte i Göteborg.

Lena Ag tillträder posten som generaldirektör för Jämställdhetsmyndigheten 1 jan 2018
Lena Ag tillträder posten som generaldirektör för Jämställdhetsmyndigheten 1 jan 2018

Jämställdhetsminister Åsa Regnér sade vid regeringens pressträff i samband med utnämningen att Lena Ag har utsetts för ”sin långa och gedigna erfarenhet av att arbeta med kvinnors rättigheter både nationellt och internationellt”.

Lena Ag har under sin tid på Kvinna till Kvinna gjort organisationen känd för en större allmänhet och också på ett framgångsrikt sätt fört ut frågor om jämställdhet och kvinnors utsatthet i debatten.

Under Lena Ags ledning har Kvinna till Kvinna vuxit väsentligt som organisation och utökat sin verksamhet till att omfatta fler länder och ett utökat samarbete med kvinnorättsorganisationer som idag når 80 000 våldsutsatta kvinnor i drygt tjugo länder.

– Lena Ag har gjort ett fantastiskt arbete som generalsekreterare och vi kommer att sakna henne, men vi önskar henne stort lycka till i den nya rollen som generaldirektör, säger Kvinna till Kvinnas styrelseordförande Birgit Hansson.

Petra Tötterman Andorff, idag biträdande generalsekreterare på Kvinna till Kvinna, axlar tills vidare rollen som ställföreträdande generalsekreterare.

Pressmeddelanden