Swisha en gåva till 90 18 003 Swish

Kvinna till Kvinna prisas för Årets Insamlingskampanj

Kvinna till Kvinna har fått pris för Årets Kampanj i samband med Insamlingsforum som är Nordens största konferens om insamling och givande. Insamlingsforum anordnas av FRII – Frivilligorganisationernas Insamlingsråd.

Kvinna till Kvinna belönades på tisdagskvällen för julkampanjen ”Mäns våld mot kvinnor tar inte julledigt.” Juryn motiverar priset med att ”Kvinna till Kvinna visar att det med en begränsad budget och relativt låg varumärkeskännedom går att få ett genomslag även i juletid, som leder till fler givare och ökade intäkter”.

– Vi överträffade alla våra mål och det är den mest framgångsrika insamlingskampanj vi någonsin gjort, säger Linda Kaplan, kampanjansvarig på Kvinna till Kvinna.

– Vi är otroligt glada och stolta över den här utmärkelsen. Under 2018 arbetade vi målmedvetet med att stärka vårt varumärke och förbättra kommunikationen och nu ser vi resultatet, säger Kvinna till Kvinnas kommunikationschef Anna Åberg.

Juryn skriver också; Kampanjen ”Mäns våld mot kvinnor tar inte julledigt” inspirerar människor att ta ställning och är samtidigt väl förankrad i organisationens ändamål och verksamhet”.

– Det bästa är ändå att vi lyckats sätta fokus på frågan för att stoppa våld mot kvinnor, tillägger Linda Kaplan.

Läs hela juryns motivering på Friis hemsida.