Swisha en gåva till 90 18 003 Swish

Gaza: Situationen för kvinnor och flickor

Den våldsamma händelseutvecklingen i Gaza har resulterat i att tusentals civila fått sätta livet till. De senaste månaderna kommer att gå till historien som en mörk tid och människor befinner sig just nu i en humanitär mardröm.

Våra partnerorganisationer på plats rapporterar

  • Tillgång till rent vatten, mat, medicin och el är obefintlig eller extremt begränsad.
  • Kvinnor tvingas genomgå kejsarsnitt utan bedövning.
  • Kvinnor och flickor klipper tygbitar från tält för att använda som mensskydd.
  • Spridningen av hepatit B och covid-19 ökar på platser där personer söker skydd.

Ditt stöd behövs nu

Bild från vår partnerorganisation i Gaza.

Vad gör vi på plats?

Trots att de själva befinner sig mitt i katastrofen, gör våra partnerorganisationer allt de kan för att hjälpa andra. De tar sig dit människor har sökt skydd, i skolbyggnader och tältläger.

Genom stöd från Kvinna till Kvinnas katastroffond har de kunnat dela ut:

  • 500 hygien-kit till kvinnor som befinner sig på flykt, innehållande bland annat tvål, mensskydd, tandborste, tandkräm och blöjor
  • Filtar och tält till människor på flykt
  • 14 000 måltider till 2 995 familjer på flykt

Ditt stöd behövs nu

Långsiktigt engagemang är avgörande! Att du som månadsgivare bidrar till hela vår verksamhet och inte enskilda länder eller projekt hjälper oss att kunna genomföra snabba insatser och rikta din gåva dit det behövs som mest just nu.

Foto: Mohammed Zaanoun/ Activestills

Vi kräver omedelbart eldupphör

Att medvetet rikta in sig på civila och utföra oproportionerliga och urskillningslösa attacker som dödar eller skadar civila är ett krigsbrott och brott mot folkrätten. Det som nu måste till är ett omedelbart eldupphör, och att snarast erbjuda skydd och hjälp för de civila som drabbats.

På plats då, nu och framåt

Kvinna till Kvinna finns på plats och verkar i regioner som konstant drabbas av kriser och katastrofer och stödjer sedan länge lokala kvinnorättsorganisationer i Palestina.

Även om vi är en organisation som jobbar långsiktigt har vi genom våra lokala partnerorganisationer möjlighet att vidta snabba insatser för att rädda liv, evakuera, skydda rättigheter och hjälpa samhällen i återuppbyggnaden vid akuta situationer.

Pengarna når fram

93 % av Kvinna till Kvinnas totala intäkter går till verksamhetens ändamål.

Vår verksamhet finansieras av företag, organisationer och privatpersoner, bland annat får vi stöd från Sida, Radiohjälpen och Svenska Postkodlotteriet. Kvinna till Kvinnas verksamhet granskas av Svensk Insamlingskontroll. Vårt 90-konto garanterar att din gåva används effektivt och ansvarsfullt. Kvinna till Kvinna är även medlem i Giva Sverige och följer deras etiska krav och koder.