Swisha en gåva till 90 18 003 Swish
Clementine har stöd från vår partnerorganisation Rwanda Women's Network. Foto: Gloria Powell

Tack för att du är med och gör världen bättre!

Du är en viktig del av vårt arbete! Tack till dig som varit med och stöttat Kvinna till Kvinnas arbete under 2023. Det betyder allt. Här är några av alla kvinnor som du stått sida vid sida med i kampen för jämställdhet. Kvinna till Kvinna arbetar nära och långsiktigt med över 100 partnerorganisationer i 20 länder och utgår alltid från behoven på plats. Vi är så stolta över att få jobba med dessa fantastiska kvinnor.
Läs mer om Mama Radio »
Foto: Eugénie Katagata

📍 DR Kongo

I DR Kongo kämpar kvinnorättsförsvarare som Douce och Gisele för att bryta tystnaden om det pågående sexuella våldet och för att minska tabun kring frågor om sexuell och reproduktiv hälsa.

Mama Radio är en lokal radiostation som drivs av vår partnerorganisation AFEM – ett nätverk av kvinnliga journalister som främjar kvinnors rättigheter, jämställdhet och fred genom radiosändningar. Tack för att ni bryter tystnaden om sexuellt våld som vapen i krig och konflikt!

 

Läs mer om Mama Radio »
Läs om Fight For Rights arbete »
Foto: Jakub Bors/TOWER FILMS

📍Ukraina

Sedan Rysslands fullskaliga invasion har vår partnerorganisation Fight For Right gett humanitärt stöd och evakueringshjälp till personer med funktionsnedsättningar. Med sin unika expertis vill de bidra till en inkluderande återhämtningsprocess i Ukraina.

Fight For Right grundades 2017 av en grupp kvinnor med funktionsnedsättningar för att främja ledarskap och göra personer med funktionsnedsättningars röster hörda. Två av dem är Viiktoria, påverkansansvarig, och Maryna, chef för krisinsatsavdelningen. Heja er och ert viktiga arbete!

 

Läs om Fight For Rights arbete »
Läs mer om Olivia »
Foto: Gloria Powell

📍 Rwanda

När hon kände att livet inte kunde bli tuffare bestämde sig Olivia för att stå upp för sig själv och andra kvinnor och flickor som blivit utsatta för övergrepp. Hon gick från att kämpa för att få mat på bordet till att grunda en människorättsorganisation. I dag hjälper hon och vår partnerorganisation Empower Rwanda hundratals tonårsmödrar att bygga upp sina liv igen.

– När flickor lär sig att hävda sina egna och sina barns rättigheter, och de kan göra det med självförtroende, då minskar övergreppen, förklarar Olivia.

 

Läs mer om Olivia »
Läs mer om Mobaderoon »
Foto: Kvinna till Kvinna/Sophie Ehmsen

📍 Syrien

I Syrien står kvinnor som Abir, medgrundare till vår partnerorganisation Mobaderoon, på frontlinjen för förändring. I februari drabbades Syrien av regionens kraftigaste jordbävning på ett sekel. Några av Mobaderoons anställda och partners förlorade kollegor och familjemedlemmar i samband med jordbävningen. Abir själv förlorade åtta medlemmar av sin storfamilj. Ändå fortsätter de sitt arbete.

­– Jag var inte säker på att de ens var i stånd att ge stöd till andra människor. Men det som hände var verkligen extraordinärt: de kunde mobilisera, komma samman och erbjuda viktiga tjänster, säger Abir. Tack alla ni som bidrog med extra stöd till vår katastroffond, det betyder allt!

 

Läs mer om Mobaderoon »
Läs mer om TRIAL International »
Foto: Imrana Kapetanović

📍Bosnien-Hercegovina

Selma, programchef hos vår partnerorganisation TRIAL International har ägnat mer än ett decennium åt att kämpa för de rättigheter som personer utsatta för krigsbrott i Bosnien-Hercegovina har. Varje litet steg framåt ser hon som en seger för kvinnor och flickor världen över.

– För mig betyder kampen för att hjälpa de bosniska kvinnor som utsatts för övergrepp bakåt i tiden inte bara att kämpa för deras rättigheter, utan för alla flickor och alla de som ännu inte är födda.

 

Läs mer om TRIAL International »
Läs mer om läget i Gaza »
Foto: Mohammed Zaanoun/Activestills

📍 Palestina

Läget i Gaza är akut. Rapporter från Kvinna till Kvinnas kollegor och partnerorganisationer på plats vittnar om hur samhället kämpar för att överleva under de pågående attackerna och hur kvinnor, barn och andra utsatta grupper är de som drabbats hårdast av krisen.

Kvinna till Kvinna har länge samarbetat med lokala palestinska kvinnorättsorganisationer för att stötta kvinnors rättigheter som just nu ställt om för att kunna ge akut stöd. Tack till alla som under året gett extra stöd till Kvinna till Kvinnas katastroffond!

 

Läs mer om läget i Gaza »

Ditt stöd och engagemang betyder allt!

Vi hoppas att du inspirerats av alla de kvinnor du står sida vid sida med i kampen för en mer jämställd värld. Tack till dig som startat insamlingar, swishat gåvor, blivit månadsgivare och delat och gillat våra inlägg för att sprida kunskap om vårt arbete. Låt oss tillsammans fortsätta arbeta för jämställdhet runt om i världen så länge det behövs.