Stå upp för kvinnors rättigheter varje dag
Bli månadsgivare »
Ge en SMS-gåva

Vi försvarar kvinnors mänskliga rättigheter

En av världens främsta kvinnorätts­organisationer

Kvinna till Kvinna ger kvinnor möjligheten att ta makten över sina egna liv. Vi synliggör kvinnors kamp för fred och mänskliga rättigheter.

Med våra 100 partnerorganisationer på plats i 20 länder runt om i världen är vi en av världens främsta kvinnorättsorganisationer.

Kvinnors rättigheter är mänskliga rättigheter

Världen över går människor samman för att stärka kvinnors rättigheter, trots att det ofta är farligt. Kampen för kvinnors rättigheter blir dessutom ofta mycket svårare i krig och konflikt.

Femdefenders försvarar kvinnors mänskliga rättigheter

Kvinnor världen över möter hot, våld och trakasserier – för att de är kvinnor. Trots det vågar kvinnorättsförsvarare möta motståndet och kämpa för fred och kvinnors rättigheter. Vi kallar dem femdefenders.

Kvinna till Kvinna stödjer kvinnor på flykt

Trots enorma utmaningar får kvinnor på flykt hjälp av andra kvinnor. I Syriens grannländer, såsom Libanon och Jordanien, ger våra partnerorganisationer våldsutsatta kvinnor psykologiskt stöd.

Kvinnor, fred och säkerhet

Krig och konflikter slår familjer och samhällen i spillror. Kvinnor och flickor drabbas av våld och fattigdom på ett annat sätt än män under och efter konflikter. När kriget tagit slut dröjer sig våldet mot kvinnorna ofta kvar. Trots det får kvinnor alldeles för sällan vara med och bestämma i fredsförhandlingar. Du kan stödja de som kämpar för fred och kvinnors rättigheter.

Nationalismen är feminismens fiende

Extrem nationalism och högerextremism slår alltid mot feminism och kvinnors rättigheter. Kvinnorättsförsvarare möter ökat motstånd i världen. De som kämpar mot mäns våld mot kvinnor eller för kvinnors rätt till sin egen kropp eller hbtqi-rättigheter löper stor risk för att utsättas för hatkampanjer, hot och våld.

Sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter (SRHR)

Tusentals kvinnor dör varje år för att de inte har tillgång till mödravård, preventivmedel och säkra aborter. Kvinnor dör också för att de utsätts för könsstympning eller föder barn i alldeles för tidig ålder. Sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter (SRHR) handlar om alla människors rätt till sin egen kropp.

Vi finns i Afrika, Europa,
Mellanöstern & Södra Kaukasien

Läs mer om vårt arbete:

Afrika »
Europa »
Mellanöstern »
Södra Kaukasien »

Mer om vårt arbete:

Läs mer om oss »

Missa inte vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om kvinnors rättigheter i världen, lediga jobb och mycket mer.

Din gåva är viktig!

Gå vidare »

Instagram