Swisha en gåva till 90 18 003 Swish

Vi försvarar kvinnors mänskliga rättigheter

Foto: Christopher Herwig
Mujawimana Fillette, Rwanda Women's Network

En av världens främsta kvinnorätts­organisationer

Kvinna till Kvinna ger kvinnor möjligheten att ta makten över sina egna liv. Vi synliggör kvinnors kamp för fred och mänskliga rättigheter.

Med över 100 partnerorganisationer på plats i 20 länder runt om i världen är vi en av världens främsta kvinnorättsorganisationer.

Vi finns i Afrika, Europa, Mellanöstern och Södra Kaukasien

Stöd världens kvinnorättskämpar

När du ger en gåva är du med och stöttar det internationella arbetet för alla flickors och kvinnors rätt till självbestämmande och ett liv utan våld. Med din hjälp kan vi och våra partnerorganisationer ge kvinnor som utsatts:» Juridiskt stöd och kunskap om sina rättigheter
» Skydd och psykologiskt stöd
» Yrkesutbildning och möjlighet att försörja sig

Ge en gåva

Mer om vårt arbete

Rapporter visar hur hatet ökar i Sverige

Flera rapporter visar att hatet mot kvinnorätts- och queeraktivister och kvinnliga journalister och politiker ökar i Sverige.

15 februari 2024

Elias Fjellander: ”Anti-genusrörelsen ser rött när de tänker på RFSL”

Elias Fjellander från RFSL Ungdom vittnar om anti-genusrörelsens stärkta fäste i Sverige. Varje månad finns det tillfällen då organisationen inte yttrar sig på grund av hat och hot.

15 februari 2024

Forskaren Maria Brock: ”Anti-genusrörelsen vinner stöd hos medelklassen”

Maria Brock, forskare vid Södertörns högskola, ser att anti-genusrörelsen vinner allt mer mark i Sverige. Inte minst på grund av Sverigedemokraterna. Måltavlan är ofta transpersoners rättigheter och hbtqi-rörelsen i stort.

15 februari 2024

Bilan Osman: ”Jag är extremt orolig över utvecklingen”

Journalisten Bilan Osman utsätts för hot och hat varje dag och har numera skyddad identitet. Extremhögerns taktik att tysta har gjort att hon är mycket mer försiktig kring vad hon säger. Hon är extremt orolig över utvecklingen hon ser.

15 februari 2024

10 feministiska filmer du borde se

Ladda upp inför internationella kvinnodagen med ett filmmaraton fyllt av kvinnokamp och krossade glastak. Här listar vi 10 feministiska filmer du borde se.

14 februari 2024

Psykologiskt stöd – avgörande för överlevare av våld

För många som utsätts för våld i nära relationer är det viktigt att ha tillgång till en trygg plats och psykologiskt stöd. Grozdana Panić arbetar som psykolog på en kvinnorättsorganisation i Bosnien-Hercegovina och erbjuder rådgivning och stöd till överlevare.

7 februari 2024

Kvinnorättsförsvararen i Ukraina: “Vi räddar verkligen liv”

En bättre och säkrare värld för kvinnor och flickor – det var målet när organisationen Slavic Heart grundades. I dag erbjuder de juridiskt och psykosocialt stöd till offer och överlevare av våld i Ukraina.

22 december 2023

De motverkar våld mot kvinnor i västra Ukraina

Medan Rysslands flygattacker pågår, fortsätter Women’s Perspectives i Ukraina att stötta våldsutsatta kvinnor. De fruktar att våld mot kvinnor inte kommer att prioriteras när den fullskaliga invasionen upphör.

21 december 2023

Kraften i unga röster i Rwanda

Tack vare Paper Crown Rwanda träffas eleverna på G.S Gihogwe varje onsdag för att lära sig om sexuella och reproduktiva rättigheter och våld mot kvinnor – ett initiativ som syftar till att skapa långsiktig förändring i Rwanda.

20 december 2023

Följ kampen för kvinnors rättigheter

Ta del av nyheter, intervjuer, event och fakta om kvinnors rättigheter – signa upp dig på Kvinna till Kvinnas nyhetsbrev!

Jag samtycker till att mina uppgifter behandlas och lagras i enlighet med GDPR. Läs mer om vår hantering av personuppgifter

Läs mer om oss »

Uppdaterad eller granskad 28 february 2024