Swisha en gåva till 90 18 003 Swish

Med dig kan
kampen leva vidare

Bli månadsgivare »

Kampen för kvinnors rättigheter har pågått i flera hundra år och kantats av modiga kvinnorättskämpar som riskerat allt för rättvisan. Tack vare dem har vi nått rättigheter som idag är lätt att ta för givna. Men än är vi inte framme.Runt om i världen jobbar kvinnorättsaktivister för att försvara och vinna kvinnors rättigheter. För att kampen ska kunna leva vidare behöver vi bli fler. Vi behöver människor som dig.

Stöd världens kvinnorättskämpar


Tack vare ditt stöd kan kvinnorättskämpar i 20 länder fortsätta det viktiga arbetet för alla flickors och kvinnors rätt till självbestämmande och ett liv utan våld.

Just nu får du vår ikoniska tygväska Equality Bag (värde 250 kronor) i välkomstgåva när du ger 150 kronor eller mer i månaden.

Bli månadsgivare här

Bli månadsgivare »
Mujawimana Fillette, Rwanda Women's Network

Vårt arbete gör skillnad

Var tredje kvinna i världen utsätts för våld eller övergrepp någon gång i sitt liv och varje dag dödas 137 kvinnor i världen av sin partner eller en familjemedlem. 90 miljoner kvinnor lever i länder där abort fortfarande är förbjudet och i över 100 länder finns lagar som förhindrar kvinnors tillgång till arbetsmarknaden. Det här måste få ett slut.

Tillsammans med kvinnorättskämpar från våra 150 lokala partnerorganisationer kämpar vi varje dag för kvinnors rättigheter, direkt i krigs- och konfliktdrabbade länder.

 

Bli månadsgivare »

Kvinnorna som tog oss hela vägen hit

Elin Wägner

Hon var journalist, författare och fredsaktivist. Genom sitt författarskap skapade hon dialog i samhället kring kvinnlig rösträtt.

Elise Ottesen-Jensen

Elise Ottesen-Jensen gick till historien för sin kamp för kvinnors sexuella rättigheter och hälsa.

Katarina Taikon

Katarina var en antirasistisk förkämpe och viktig drivkraft för romers rättigheter.

Sophie Sager

Förkämpe för kvinnlig frigörelse när hon som första kvinna i Sverige anmälde och drev sitt eget våldtäktsmål.

Förändringen börjar med dig

Köp nya Equality Pin! Genom att bära vårt budskap tar du din plats i den livsviktiga kampen för kvinnors rättigheter – och inspirerar andra att göra samma sak!

 

Köp nu »

Berättelser från dagens kvinnorättskämpar

Dina pengar når fram

Vår verksamhet finansieras av företag, organisationer och privatpersoner, bland annat får vi stöd från Sida, Radiohjälpen och Svenska PostkodLotteriet. Kvinna till Kvinnas verksamhet granskas av Svensk Insamlingskontroll. Vårt 90-konto garanterar att din gåva används effektivt och ansvarsfullt.  91 % av Kvinna till Kvinnas totala intäkter går direkt till verksamhetens ändamål. Kvinna till Kvinna är även medlem i Giva Sverige och följer deras etiska krav och koder.