Swisha en gåva till 90 18 003

”Gemaket är ett lovely sisterhood

Nour Saeed är en av deltagarna i Gemaket, som vänder sig till tjejer som är nya i Sverige eller som bott i Sverige några år. Här berättar hon vad Gemaket betyder för henne och om hur det var att träffa andra tjejer från Gemaket under en lägerhelg.

"Det var fantastiskt! Vi har ett ”bond” nu som man inte får på jobbet eller i skolan", säger Nour Saeed om att vara på lägerhelg med andra deltagare i Gemaket. Foto: Julia Örtegren

– Det bästa med Gemaket är alla kompisar och att du lär dig mer om dig själv. Gemaket är ett ”lovely sisterhood”. Vi träffar andra kvinnor och får fler perspektiv på livet. Jag rekommenderar alla tjejer att söka till Gemaket! Det är ett sätt att stötta sig själv och andra, säger Nour.

Vad har du lärt dig i Gemaket?

– Att jag är stark! Det är väldigt viktigt att veta att man är stark men också vad man behöver jobba mer med. Jag har också lärt mig hur jag kan stötta andra och att det finns många olika sätt att stötta andra på.

Vad tycker du om lägerhelgen?

– Det var mycket kärlek! Men också utmanande och inspirerande att lära känna varandra och inspireras av allas erfarenheter av världen. Jag hoppas alla får en chans att vara med i Gemaket! Vi har gjort så mycket – grillat, dansat och gjort yoga! Men också lärt oss mer om Kvinna till Kvinna och andra organisationer i världen.

Hur var det att träffa de andra tjejerna som är med i Gemaket?

– Det var fantastiskt! Vi har ett ”bond” nu som man inte får på jobbet eller i skolan. Alla är stjärnor här, alla har sina utmaningar och det ger mycket energi att kunna stötta varandra, säger Nour.

13 juni 2018

Nyfiken på Gemaket?

Har du bott i Sverige några år och är mellan 15 och 25 år? Vill du träffa andra tjejer och prata om feminism och samhällsfrågor? Då är Gemaket något för dig! Här får du möjlighet att söka pengar för att utveckla en idé eller starta ett eget projekt. Gemaket finns just nu i Stockholm och Göteborg, och kommer under 2018 starta i Umeå, Uppsala, Malmö och Linköping.

Läs mer och gå med i Gemaket här »

Läs mer om Gemaket: