Swisha en gåva till 90 18 003 Swish

240 mil på cykel för kvinnors rättigheter

Anders Johansson följer sin dröm och cyklar från Haparanda till Ystad och samlar samtidigt in pengar för kvinnors rättigheter.

"Det känns viktigt att vara med och göra världen lite bättre. När man kommer upp i den här åldern inser man att man inte behöver fler prylar" säger Anders Johansson som cyklar från Haparanda till Ystad för kvinnors rättigheter.

Idén om att samla in pengar till Kvinna till Kvinna började när Anders skulle fylla 60 år. Istället för att fira med presenter undersökte Anders om han kunde starta en insamling för kvinnors rättigheter. Han bad sedan sina nära och kära att skänka pengar till hans insamling, istället för att köpa presenter.

– Det känns viktigt att vara med och göra världen lite bättre. När man kommer upp i den här åldern inser man att man inte behöver fler prylar, säger Anders.

Drömmen att cykla från Haparanda till Ystad har Anders burit med sig i många år, men det är först som nybliven pensionär som han har tiden att genomföra det. Engagemanget för kvinnors rättigheter har också vuxit fram under åren.

– Jag är övertygad om att när man satsar på att stärka kvinnors rättigheter och kvinnors utbildning spiller det över och gör samhällena bättre, säger Anders.

Höjer målet till 35 000 kronor

Målet för Anders cykling var från början att samla in 25 000 kronor, ett mål som redan uppnåtts. Med cirka 100 mil kvar av sträckan höjer han nu målet till 35 000 kronor.

– Jag tror att folk i grund och botten vill göra något bra för andra människor. Nu får de ett tillfälle att göra det på ett enkelt sätt, säger Anders som hoppas kunna höja målet ytterligare.

Just nu befinner sig Anders i Mora och har cyklat mer än halva sträckan. Han planerar att nå Ystad i mitten av augusti och låta insamlingen fortsätta en bit in i september.

Att starta en egen insamling är enkelt! Här är Anders 3 bästa tips för en lyckad insamling:

  1. Anta en fysisk utmaning och uppmuntra dina vänner och bekanta att bidra med en peng om din utmaning lyckas. Du kan till exempel cykla en viss sträcka eller promenera till jobbet varje dag.
  2. Försök att hitta ett sammanhang för din insamling, till exempel inför din födelsedag.
  3. Följ upp och visa dina vänner hur det går för din insamling på en blogg eller i sociala medier.

Läs mer om hur du gör för att starta en insamling »

Din gåva är viktig!