Swisha en gåva till 90 18 003

”Tillsammans kan vi stötta varandra att våga ta mer plats”

Gemaket är projektet där tjejer som är nya i Sverige får möta tjejer som bott här längre. Vi har bett Caroline Westerlund, som är en av ledarna i Gemakets Stockholmsgrupp, att berätta om Gemaket och hur det är att vara ledare.

Caroline Westerlund är ledare i Gemaket. Foto: Julia Örtegren.
Caroline Westerlund är ledare i Gemaket. Foto: Julia Örtegren.

Hej Caroline! Vad har du för roll inom Gemaket och hur kommer det sig?

– Jag är ledare för Gemaketgruppen i Stockholm. Jag blev tillfrågad att vara med eftersom jag sedan tidigare varit engagerad i Kvinna till Kvinnas volontärgrupp. Det kändes roligt och viktigt att vara en del av Kvinna till Kvinnas första projekt här i Sverige.

Vad ser du fram emot under Gemakets träffar?

– Jag ser fram emot att utbyta erfarenheter med andra tjejer. Att prata om både de erfarenheter vi delar och de som skiljer oss åt, och få bättre förståelse för andra kvinnors livssituation. Dessutom hoppas jag på en massa pepp och inspiration!

Vad tar du med dig av detta projekt?

– Jag tar med mig att det finns en enorm styrka och makt i gemenskapen och framförallt i systerskapet. Tillsammans kan vi stötta varandra att våga ta mer plats!

Varför skulle du rekommendera andra att bli cirkelledare i Gemaket?

– Jag skulle rekommendera att bli cirkelledare i Gemaket för att det är otroligt lärorikt, roligt och utmanande.

12 april 2018

Vad är Gemaket?

Gemaket är en mötesplats för nyanlända och etablerade tjejer i åldern 15–25 år. Det är ett tryggt rum där deltagarna utbyter erfarenheter och pratar om bland annat feminism och jämlikhet.

Vill du också bli ledare i Gemaket?

Som ledare i Gemaket håller du i träffar där ni bland annat samtalar om samhällsfrågor, feminism och normkritik. Du blir en viktig del i att peppa och stötta andra tjejer.

Läs mer och anmäl intresse för att bli ledare i Gemaket här »

Läs mer om Gemaket: