Petra Tötterman Andorff har fungerat som tillförordnad generalsekreterare för organisationen sedan december 2017 efter att Lena Ag lämnade posten för att bli generaldirektör för Jämställdhetsmyndigheten.
– Jag är oerhörd glad över att ha fått det här förtroendet. Jag känner redan organisationen väl, och den gör ett fantastiskt och otroligt viktigt arbete, säger Petra Tötterman Andorff.
Petra Tötterman Andorff har lång erfarenhet av arbetet med kvinnors rättigheter. Hon axlade rollen som biträdande generalsekreterare för Kvinna till Kvinna redan 2014 och var tidigare mångårig generalsekreterare för IKFF (Internationella Kvinnoförbundet för Fred och Frihet) och även koordinator på IKFF:s internationella systerorganisation i New York.
– Vi är tacksamma över att Petra Tötterman Andorff vill leda organisationen. Hon är väl förtrogen med Kvinna till Kvinna och de utmaningar som världens utsatta kvinnorättsförsvarare möter just nu, säger Kvinna till Kvinnas styrelseordförande Birgit Hansson, som också betonar att tillsättningen sker efter en lång och omfattande process.
– Det har varit hård konkurrens, men styrelsen ser Petra som den bäst lämpade att leda organisationen. Hon har den strategiska överblicken som behövs för det här jobbet och kommer att bli en utmärkt ambassadör och talesperson för Kvinna till Kvinna.
Kvinna till Kvinna är en svensk kvinnorättsorganisation som stödjer kvinnor i krig och konflikt. Organisationen arbetar i över 20 länder världen över och fyller 25 år i år.
– Jag ser att Kvinna till Kvinna ska fortsätta vara en av världens främsta kvinnorättsorganisationer i konfliktdrabbade områden. Det finns ett stort behov världen över av att stå upp för kvinnors rättigheter, säger Petra Tötterman Andorff som tillträder sin tjänst 1 juni.
Genom sitt projekt lyfter Muzhda Samadi mammornas röster från förorten – deras oro för gängkriminalitet samt tankar och lösningar kring integration och trygghet. Under Kvinna till Kvinnas ledarskapsutbildning har hon intervjuat kvinnor om deras upplevelser och tagit fram konkreta förslag för en bättre framtid.
11 december 2024
Med sitt projekt Diaspora:ism lyfter Sukaina Abdulilah frågor om identitet och tillhörighet för personer med migrationsbakgrund och skapar en gemenskap där erfarenheter delas och stereotyper utmanas.
4 december 2024
Filmen "Storasyster" skildrar de höga krav som ofta läggs på storasystrar, särskilt i familjer med migrationsbakgrund. Regissören och manusförfattaren Fayoo Kassim, som deltar i Kvinna till Kvinnas ledarskapsutbildning, vill ändra bilden av storasystrar.
27 november 2024