Swisha en gåva till 90 18 003 Swish

Linnéa Claeson ny ambassadör för Kvinna till Kvinna

Linnéa Claeson, en av Sveriges mest framgångsrika handbollsspelare, blir ny goodwillambassadör för Kvinna till Kvinna. Med ”assholesonline” på Instagram har hon tagit plats i debatten om jämställdhet och alla människors lika värde. Nu teamar vi ihop oss med Linnéa för att tillsammans bekämpa våld och övergrepp och sätta ljuset på kvinnors rättigheter.

Linnéa Claeson – ny ambassadör för Kvinna till Kvinna. Genom Instagram-kontot
Linnéa Claeson – ny ambassadör för Kvinna till Kvinna. Genom Instagram-kontot "assholesonline" tar hon ställning mot näthat och sätter ljuset på de män som sexuellt trakasserat henne. Foto: Viktor Gårdsäter

– Jag väljer att lägga mina timmar och dagar på att kriga för människors lika värde, frihet och kärlek. Därför är jag oerhört glad och stolt över att få arbeta med Kvinna till Kvinna, som delar mina värderingar och alltid står upp för kvinnors rättigheter, säger Linnéa Claeson.

Utöver sin handbollskarriär pluggar Linnéa juridik och driver Instagram-kontot ”assholesonline”, där hon tar ställning mot näthat och sätter ljuset på de män som sexuellt trakasserat henne.

– Jag vill kunna vakna upp till en värld där jag, mina tjejkompisar och kvinnor världen över får finnas till på samma villkor som alla andra. Därför har jag valt att kämpa för kvinnors frihet och rättigheter. För om inte nu, när? Om inte jag, vem? Jag känner ett ansvar för nästa generations tjejer. Jag vill se till att de inte tvingas utstå samma skit som vi har fått vara med om, säger Linnéa Claeson.

– Linnéa Claeson är en riktig powerkvinna. Hon ger den unga generationen mod och konkreta verktyg för att bemöta näthat. Hon är en ”perfect match” för Kvinna till Kvinna och vi ser fram emot att gemensamt driva aktuella frågor om kvinnors rättigheter, både i Sverige och världen. Vi är stolta att välkomna henne till vårt team av goodwillambassadörer, säger Anna Tjäder, marknadsansvarig på Kvinna till Kvinna.

Kvinna till Kvinna samarbetar sedan tidigare med goodwillambassadörerna Alexandra Pascalidou och Fanna Ndow Norrby för att uppmärksamma kvinnors rättigheter och motverka våld och övergrepp mot kvinnor.

Lästips