Swisha en gåva till 90 18 003 Swish

Ni behövs i kampen
för jämställdhet

Ge en företagsgåva »

Bidra till arbetet för kvinnors rättigheter

Den 8 mars är det Internationella kvinnodagen. Tack vare de modiga kvinnorättskämpar som riskerat allt för rättvisan så har vi rättigheter som är lätta att ta för givna. Men runt om i världen driver dagens modiga kvinnorättskämpar kampen för jämställdhet. Aktivister från våra partnerorganisationer lever med en ständig hotbild. Ändå ger de aldrig upp.

Ge en företagsgåva och möjliggör det viktiga arbetet för vår tids kvinnorättskämpar. Stort tack – tillsammans är vi förändringen!

Kvinnorna som slogs för våra rättigheter

Elin Wägner

Hon var journalist, författare och fredsaktivist. Genom sitt författarskap skapade hon dialog i samhället kring kvinnlig rösträtt.

Elise Ottesen-Jensen

Elise Ottesen-Jensen gick till historien för sin kamp för kvinnors sexuella rättigheter och hälsa

Sophie Sager

Förkämpe för kvinnlig frigörelse när hon som första kvinna i Sverige anmälde och drev sitt eget våldtäktsmål.

Katarina Taikon

Katarina var en antirasistisk förkämpe och viktig drivkraft för romers rättigheter.

Tack alla modiga kvinnorättskämpar som banat väg för kvinnorörelsen. Utan Katarina Taikon, Sophie Sager, Elin Wägner, Elise Ottesen Jensen och så många andra med dem hade vi aldrig stått där vi är idag.

Nu är det vår tur att fortsätta kampen för jämställdhet som de en gång påbörjade. För än är vi inte framme. Bidra till kampen för kvinnors rättigheter – ge en företagsgåva!

Stöd världens kvinnorättskämpar


Genom en gåva kan du och ditt företag bidra till att kvinnor i över 20 länder får stärkta rättigheter och framför allt – en bättre framtid.

Som tack för er gåva får ni ett fint marknadsföringskit i form av delningsbara bilder till Instagram och LinkedIn att dela med kunder och medarbetare.

Ge en företagsgåva

Kvinna till Kvinnas arbete

Mäns våld mot kvinnor

Vi arbetar för att stoppa könsbaserat våld och stödja offer och överlevare.

Fred och säkerhet

Vi arbetar för hållbar fred, mänsklig säkerhet och lika deltagande i fredsprocesser.

Ekonomisk jämställdhet

Vi stärker kvinnors ekonomiska rättigheter och möjligheter att hitta arbete.

Lika deltagande

Vi förespråkar kvinnors lika deltagande i politik och i den offentliga debatten.

Pengarna når fram

Etiskt och effektivt.

Vår verksamhet finansieras av företag, organisationer och privatpersoner, bland annat får vi stöd från Sida, Radiohjälpen och Svenska PostkodLotteriet. Kvinna till Kvinnas verksamhet granskas av Svensk Insamlingskontroll. Vårt 90-konto garanterar att din gåva används effektivt och ansvarsfullt.  93 % av Kvinna till Kvinnas totala intäkter går till verksamhetens ändamål. Kvinna till Kvinna är även medlem i Giva Sverige och följer deras etiska krav och koder.