Swisha en gåva till 90 18 003 Swish

Kampen för jämställdhet
behöver människor som er

Ge en företagsgåva »

Kvinnorättskämpar i historien

Elin Wägner

Hon var journalist, författare och fredsaktivist. Genom sitt författarskap skapade hon dialog i samhället kring kvinnlig rösträtt.

Fredrika Bremer

Författaren Fredrika var 1800-talets svenska världskändis som kämpade för fred och för att kvinnor skulle bli myndiga och självständiga.

Shirley Chisholm

Hon blev USAs första svarta kvinna i representanthuset och kandiderade även till att bli demokraternas presidentkandidat.

Elise Ottesen-Jensen

Elise Ottesen-Jensen gick till historien för sin kamp för kvinnors sexuella rättigheter och hälsa

Stöd världens kvinnorättskämpar

Genom en gåva kan du och ditt företag bidra till att kvinnor i över 20 länder får stärkta rättigheter och framför allt – en bättre framtid.När ni ger en företagsgåva får ni ett tackpaket med material att dela internt eller i era sociala medier.

Ge en företagsgåva

Vi har kommit långt – men för att komma framåt behöver vi er!

Tack vare kvinnorättskämpar som Elin Wägner, Fredrika Bremer och Elise Ottesen Jensen som genom åren kämpat för jämställdhet, har vi nått rättigheter som i dag är lätt att ta för givna.

I 40 länder är det fortfarande lagligt att misshandla sin fru. Varje år gifts 12 miljoner flickor bort i barnäktenskap. Och i hela världen utsätts var tredje kvinna för våld eller övergrepp någon gång under sin livstid. Med andra ord är vi inte framme. Än. Runt om i världen driver modiga kvinnorättsaktivister den allt mer hotade kampen för jämställdhet. Aktivister från Kvinna till Kvinnas samarbetsorganisationer vittnar om ett hat som gör dem rädda för sina liv. Trots det ger de inte upp. Varje dag väljer de envist att fortsätta stå upp för sina och all världens kvinnors mänskliga rättigheter. 

Men trots sitt ihärdiga arbete kommer de inte långt utan stöd och uppbackning. För att komma framåt behöver vi bli fler! Genom en gåva kan du och ditt företag bidra till att kvinnor i över 20 länder får stärkta rättigheter och framför allt – en bättre framtid.

Pengarna når fram

Etiskt och effektivt.

Vår verksamhet granskas av Svensk Insamlingskontroll. Vårt 90-konto garanterar att din gåva används effektivt och ansvarsfullt. Kvinna till Kvinna är också medlem i Giva Sverige och följer deras etiska krav och koder. 92 % av Kvinna till Kvinnas totala intäkter går direkt till verksamhetens ändamål.