Swisha en gåva till 90 18 003 Swish

Frågor och svar om företagssamarbeten

Varför välja Kvinna till Kvinna?

Kvinna till Kvinna har mer än 20 års erfarenhet av arbete för kvinnors rättigheter. Vi arbetar i 20 länder med påverkansarbete och med att ge utsatta kvinnor möjlighet att ta makten över sina egna liv. Sedan 1993 har vi nått hundratusentals kvinnor med fokus på långsiktiga och varaktiga förändringar. Vi är en globalt stark aktör och samarbetspartner med expertkunskap om olika kulturer och kontexter.

Vi är effektiva med insamlade medel. Endast 4 procent av pengarna går till administration och insamling, vilket innebär att resten kan användas till ett effektivt och långsiktigt förändringsarbete.

Varför skriver Kvinna till Kvinna avtal med sina partners?

Kvinna till Kvinna skriver alltid avtal med sina partners precis som det görs för alla affärsöverenskommelser i övriga näringslivet. Detta för att säkerställa ett gemensamt synsätt på ambitioner och vad som överenskommits avseende samarbetet. Villkoren och förutsättningarna är tydliga och klara och båda parter vet vad vi har för förväntningar på motprestationer.

Är ett partnerskap avdragsgillt?

För att det ekonomiska stödet ska vara avdragsgillt i näringsverksamheten krävs att företaget får en motprestation som är till nytta i näringsverksamheten.

Är gåvor avdragsgillt?

Tyvärr är inte gåvor avdragsgillt för företag idag.

Kan ett företag eller en förening använda Kvinna till Kvinnas logotype i ett samarbete?

Vår logotype får endast användas av våra stora samarbetspartners där vi har omfattande samarbetsavtal och har noggrann kontroll över samarbetsparterna. Vi kan tyvärr inte låna ut loggan vid kortare samarbeten.

Kan vi stödja ett specifikt projekt som vi själva väljer?

Kvinna till Kvinna satsar på en rad program som vi bedömer är viktigast för att stötta kvinnor och främja kvinnors rättigheter. Långsiktighet och fokus är grundstenar för att vi ska kunna göra skillnad, och därför kan vi inte alltid ta emot förslag på nya projekt. Våra program omfattar en rad områden, och våra fleråriga partners kan ibland välja att stödja det program som de ömmar extra för.

Vad är skillnaden mellan en gåva och ett samarbete?

Ett samarbete är ett partnerskap. Ett avtal upprättas och en riskanalys genomförs. Att vara partner är ett långsiktigt åtagande där vi arbetar tillsammans och sätter upp mål gemensamt. En gåva innebär inga förpliktelser eller avtal. Kvinna till Kvinna skickar ett diplom som tack till företag som bidrar med en gåva.

Kan man stödja Kvinna till Kvinna utan att bli företagspartner?

Alla bidrag är mycket viktiga och välkomna. Ett bra sätt att stödja Kvinna till Kvinna är att ge en företagsgåva. Som tack får ni ett diplom och ett paket med engagerande kommunikationsmaterial att sprida till medarbetare och kunder.

Här kan du och ditt företag ge en företagsgåva »

Kan ett UF-företag stödja Kvinna till Kvinna?

Kvinna till Kvinna välkomnar UF-företag som önskar stödja vårt arbete för kvinnors rättigheter genom exempelvis hela eller en del av företagets överskott. Det går bra att uppge i er kommunikation att ni stödjer Kvinna till Kvinna och vi ber er att då skriva Kvinna till Kvinna i löptext (det är alltså inte tillåtet att använda vår logotype då den är reserverad till större samarbeten).

När ni har avslutat försäljningen så sätter ni enkelt in er donation här. »