Swisha en gåva till 90 18 003 Swish

Fanna Ndow Norrby ny ambassadör för Kvinna till Kvinna

Kvinna till Kvinna är stolta över att kunna presentera vår nya goodwillambassadör, Fanna Ndow Norrby. Fanna är författare, journalist och opinionsbildare och har senast synts som programledare i SVT:s serie ”We can´t do it”. Hon driver också Instagramkontot @svartkvinna och podden ”Raseriet” som nu också utvecklas till en filmklubb.

Fanna Ndow Norrby är ny goodwillambassadör för Kvinna till Kvinna. Foto: Moa Karlberg
Fanna Ndow Norrby är ny goodwillambassadör för Kvinna till Kvinna. Foto: Moa Karlberg

– Kvinna till Kvinna är en organisation vars värderingar jag ställer mig helt bakom. Att bli goodwillambassadör är ett perfekt tillfälle för mig att uppmuntra mina följare att blicka utanför Sveriges gränser och se till kvinnors utsatthet på andra områden, säger Fanna Ndow Norrby.

Goodwillambassadörernas uppgift är att berätta om Kvinna till Kvinnas verksamhet och sprida Kvinna till Kvinnas budskap för att få fler att stödja organisationens arbete.

– Vi är väldigt glada över att ha just Fanna ombord, hon är en av de intressantare rösterna i debatten just nu, säger Kvinna till Kvinnas generalsekreterare Lena Ag.

– Jag vill vara en kvinnorättsförsvarare för att jag har haft turen att födas till kvinna i en del av världen där det inte är krig eller konflikt. Jag ser det som en systerlig självklarhet att stötta mina medsystrar oavsett var i världen de befinner sig, säger Fanna Ndow Norrby. Jag tror helt på solidaritetshandlingar och allianser. Och det vet jag att mina följare också gör!

Sedan tidigare är Alexandra Pascalidou och Linnéa Claeson goodwillambassadörer för Kvinna till Kvinna.

Din gåva är viktig!

Femdefender Talks