Swisha en gåva till 90 18 003

”Det ger mig styrka att veta att vi är många”

”Jag ville hitta ett tryggt rum där jag kunde diskutera feminism”, säger 25-åriga Carolina Martinsson i Göteborg som har engagerat sig som volontär i Kvinna till Kvinna sedan början av 2016. Nu är hon en av ledarna i Gemaket.

"Det ger mig styrka att veta att vi är många som arbetar med kvinnorättsfrågor, samtidigt som jag också fått ett sammanhang för min aktivism och fått lära känna grymma människor under tiden". Carolina Martinsson är en av Kvinna till Kvinnas engagerade volontärer, här tillsammans med andra volontärer på Westpride i Göteborg 2017.

Varför ville du engagera dig som volontär för Kvinna till Kvinna?

– Jag vill engagera mig i kvinnors rättigheter världen över. En anledning till att jag blev volontär var också för att jag ville hitta ett tryggt rum där jag kunde diskutera feminism och andra ämnen med personer som delar liknande värderingar som jag själv, säger Carolina.

"Gemaket är ett helt fantastiskt projekt! Vi har fått byta massa erfarenheter med varandra och framför allt haft väldigt roligt”, säger 25-åriga Carolina Martinsson i Göteborg som varit engagerad i Kvinna till Kvinna sedan början av 2016.

Vad ger det dig att vara engagerad?

– Det är väldigt roligt att få vara del av en organisation som kämpar för saker jag själv brinner för. Det ger mig styrka att veta att vi är många som arbetar med kvinnorättsfrågor, samtidigt som jag också fått ett sammanhang för min aktivism och fått lära känna grymma människor under tiden.

Du har gått en ledarskapsutbildning och är nu ledare i Gemaket. Berätta om det!

– Gemaket är ett helt fantastiskt projekt! Vi har fått byta massa erfarenheter med varandra och framför allt haft väldigt roligt. Det märks att projektet har varit uppskattat och jag önskar att jag själv hade haft ett forum för att prata om saker som mänskliga rättigheter och normer när jag var yngre. Jag har fått nya perspektiv och känner mig tryggare i att lägga upp och hålla i träffar med en grupp. Jag märker redan nu att jag har nytta av det i mitt arbetsliv.

25 september 2018

Vad är Gemaket?

Gemaket är en mötesplats för nyanlända och etablerade tjejer i åldern 15–25 år. Det är ett tryggt rum där deltagarna utbyter erfarenheter och pratar om bland annat feminism och jämlikhet.

Vill du också bli ledare i Gemaket?

Som ledare i Gemaket håller du i träffar där ni bland annat samtalar om samhällsfrågor, feminism och normkritik. Du blir en viktig del i att peppa och stötta andra tjejer.

Läs mer och anmäl intresse för att bli ledare i Gemaket här »

Fler röster om Gemaket:

Vill du engagera dig som volontär?

Var med oss och förändra världen! När du är volontär stödjer du Kvinna till Kvinna genom informationsspridning och insamlingsarbete. Du får gå en introduktionsutbildning om kvinnors rättigheter, fred, om Kvinna till Kvinna och vad vi står för.

Läs mer och lämna en intresseanmälan för att bli volontär här »