Swisha en gåva till 90 18 003 Swish

För alla mammor på mors dag

Morsdagpresenter för kvinnors rättigheter

Mors dag den 26 maj 2024. När du köper morsdagspresenter så bidrar du till Kvinna till Kvinnas arbete för kvinnors rättigheter i krig och konflikt. Med din gåva ger du vård, skydd och upprättelse till kvinnor drabbade av krig och katastrofer.

Skicka en mamma lite kärlek

Uppvakta en mamma i din närhet med ett digitalt morsdagskort. Mamma får ett SMS med en länk till sitt gåvokort och får sen skrapa fram sin personliga hälsning.

 

 

Skicka digitalt morsdagskort »

För alla mammor

Just nu rasar krig och katastrofer runt om i världen. Särskilt utsatta är mammor och barn. Ge en morsdagsgåva som gör skillnad. För den mamma som kämpar för sina rättigheter, den mamma som söker skydd och den som strävar efter en tryggare framtid för sina barn. För alla mammor oavsett plats.

Din gåva:

 • ger vård och hygienkit till kvinnor som befinner sig i flyktingläger.
 • ger våldsutsatta kvinnor och kvinnor på flykt plats på skyddade boenden.
 • ger upprättelse till kvinnor som utsatts för sexuellt våld i krig.

Ett gåvokort som förändrar liv

Vad är bättre än blommor? Makt att påverka sitt eget liv! Ge mamma ett gåvobevis och ge flickor och kvinnor en ljusare framtid. Du får ett fint gåvokort skickat via e-post till dig eller direkt till mamma.

Köp digitalt gåvokort »
 • När är mors dag 2024?

  I år firas mors dag i Sverige söndag den 26 maj. Men mors dag firas vid olika datum runt om i världen.

 • Varför firar vi mors dag?

  Mors dag sägs ha sitt ursprung i USA där men traditionen att uppvakta och fira sin mamma har sina rötter ännu längre bak i tiden. Exempelvis så redan på 1600-talet i England var traditionen Mothering Sunday ett tillfälle då barnen besökte sitt föräldrahem och uppvaktade modern med presenter.

  I Sverige är det tradition att fira mors dag sedan 1919. Det sker den sista söndagen i maj varje år.

 • Varför ge en gåva till Kvinna till Kvinna i present på mors dag?

  Att ge en gåva som ger till andra är en uppskattad gest. Din mors dag-gåva blir en hyllning inte bara till den mamma du uppvaktar utan till de tusentals kvinnor som nås av Kvinna till Kvinnas arbete.

Tryggt givande

Etiskt och effektivt.

Vår verksamhet finansieras av företag, organisationer och privatpersoner, bland annat får vi stöd från Sida, Radiohjälpen och Svenska PostkodLotteriet. Kvinna till Kvinnas verksamhet granskas av Svensk Insamlingskontroll. Vårt 90-konto garanterar att din gåva används effektivt och ansvarsfullt.  92 % av Kvinna till Kvinnas totala intäkter går till verksamhetens ändamål. Kvinna till Kvinna är även medlem i Giva Sverige och följer deras etiska krav och koder.