Swisha en gåva till 90 18 003 Swish

Sofia – en av de som överlevde

Sofia är bara 17 år, ett barn. Vi kallar henne Sofia eftersom det är ett vanligt flicknamn. För vi kan inte berätta hennes riktiga namn, var hon bor eller ens i vilket land hon lever. Hon har överlevt det ingen människa borde behöva uppleva. Dagligt våld, efter att ha tvingats gifta sig med den man som först våldtog henne.

Kvinna till Kvinna jobbar varje dag för att få ett stopp på våldet och når tusentals kvinnor i 20 länder, bland annat i flera av världens mest utsatta konfliktområden. Foto: iStock/Zoranm
Kvinna till Kvinna jobbar varje dag för att få ett stopp på våldet och når tusentals kvinnor i 20 länder, bland annat i flera av världens mest utsatta konfliktområden. Foto: iStock/Zoranm

Tyvärr är Sofia inte ensam om sina upplevelser. Hon är bara en av de 66 597 flickor och kvinnor som förra året utsattes för våld och som har hittat vägen tillbaka till livet – tack vare dig som stödjer Kvinna till Kvinna.

Idag har Sofia arbete och bestämmer själv över sitt liv. Hon har långsamt kunnat läka sin kropp och själ. Men ingen borde utsättas för det Sofia genomlevt! Du kan tillsammans med oss motverka våldet och stödja fler kvinnor.

Vi finns där det är som tuffast att vara kvinna

Vi finns på plats där det är som tuffast att vara kvinna. Samhällsförändring är en lång process och framstegen skapar sällan nyhetsrubriker. Men vi på Kvinna till Kvinna ser den förändring vi bidrar till. Vi ser att attityder förändras, att fler våldsbrott mot kvinnor hamnar i domstol, att fler män tar ställning mot våld och att lagar ändras så att kvinnors rättigheter stärks. Inte minst i Jordanien där en lag som gjorde det möjligt för våldtäktsmän att slippa straff om de gifte sig med offret har upphävts.

Tack vare er kan vi hjälpa

Därför vill vi tacka alla ni som stödjer vårt arbete. Tack vare er kan vi hjälpa flickor och kvinnor som Sofia. För 600 kr kan du ge fyra kvinnor var sitt stödsamtal hos en psykolog. Ett samtal som kan betyda allt.

Ditt stöd kan bli en kvinnas räddning. Tillsammans är vi förändringen – ge din gåva idag!

Stöd världens kvinnorättskämpar

När du ger en gåva är du med och stöttar det internationella arbetet för alla flickors och kvinnors rätt till självbestämmande och ett liv utan våld. Med din hjälp kan vi och våra partnerorganisationer ge kvinnor som utsatts:

» Juridiskt stöd och kunskap om sina rättigheter

» Skydd och psykologiskt stöd
» Yrkesutbildning och möjlighet att försörja sig

Ge en gåva