Swisha en gåva till 90 18 003 Swish

“Med Kvinna till Kvinna som samarbetspartner når vi längre”

Ellos är ett av företagen som valt att stödja arbetet för kvinnors rättigheter. ”Vi har valt Kvinna till Kvinna eftersom det ni gör är så otroligt viktigt. Med Kvinna till Kvinna som samarbetspartner når vi längre”, säger Mathilda Göthberg, Collab & Influencer Marketing Manager på Ellos.

Foto: Ellos
Foto: Ellos

2020 sjösattes Ellos Awards – en digital gala som uppmärksammar och hyllar kvinnor som på olika sätt verkar för att skapa en mer jämlik och rättvis värld. Inför 2021 års Ellos Awards berättar Mathilda Göthberg, Collab & Influencer Marketing Manager på Ellos om initiativet.

Mathilda Göthberg, Collab & Influencer Marketing Manager på Ellos Foto: Ellos
Mathilda Göthberg, Collab & Influencer Marketing Manager på Ellos Foto: Ellos

Vad är Ellos Awards?

– Vi på Ellos har sedan länge arbetat aktivt för att skapa en hållbar och realistisk bild av kvinnan och kvinnokroppen. Initiativet Made by Women växte fram som ett svar på en del av vårt sociala hållbarhetsarbete. Varje år har vi ett antal olika nedslag som helt och hållet fokuserar på att lyfta kvinnofrågor, 2020 var startskottet för Ellos Awards. Ellos Awards är en digital gala som uppmärksammar och hyllar kvinnor som, via sina sociala medier, verkar för att skapa bättre förutsättningar för kvinnor. Priser delas ut till fyra kvinnor som alla, på olika sätt, verkat för att skapa en mer jämlik och rättvis värld.

Vad har ni fått för respons?

– De som nominerades var glada och stolta och de som röstade lät höra att det var ett bra initiativ. För varje röst vi fick in donerade vi en krona till Kvinna till Kvinna, något många tyckte var viktigt och bra. Flera berättade att de, genom Ellos Awards, hittat nya sociala medie-konton att följa och att de lärt sig mycket nytt tack vare dessa konton. 2020 fick vi in 61 161 röster och valde att avrunda uppåt och donera 100 000 kronor till Kvinna till Kvinnas arbete för kvinnors rättigheter.

Varför har ni valt att samarbeta med just Kvinna till Kvinna?

– Vi har valt Kvinna till Kvinna eftersom det ni gör är så otroligt viktigt. Det arbete som vi utför i våra Made by Women-nedslag, där Ellos Awards ingår, har störst effekt och genomslag i de länder vi marknadsför oss i. Med Kvinna till Kvinna som samarbetspartner når vi och vårt sociala hållbarhetsarbete längre bort än så.

Bli företagspartner

Vill ditt företag också bli en företagspartner till Kvinna till Kvinna och vara en viktig del i arbetet för kvinnors rättigheter?

Läs mer om att bli företagspartner här »