Swisha en gåva till 90 18 003 Swish

Bli volontär för Kvinna till Kvinna

Brinner du för fred, jämställdhet och kvinnors rättigheter? Vill du vara med och påverka? Då kan du bli volontär för Kvinna till Kvinna.

När du är volontär stödjer du Kvinna till Kvinna genom informationsspridning och insamlingsarbete. Ditt volontärskap börjar med att du får en introduktion till Kvinna till Kvinna och volontärverksamheten.

En del av Kvinna till Kvinna och en lokal volontärgrupp

Som volontär är du viktig för Kvinna till Kvinnas insamlingsarbete och för att öka kännedomen om oss och de frågor vi arbetar med. Du blir en del av Kvinna till Kvinna och din lokala volontärgrupp, en viktig och härlig mötesplats för alla som brinner för fred, jämställdhet och för att förändra världen.

Vi har volontärgrupper i Stockholm, Göteborg, Malmö/Lund, Umeå, Uppsala och Linköping.

Som volontär får du:

  • Arrangera evenemang tillsammans med din volontärgrupp för att sprida information om Kvinna till Kvinna och samla in pengar till vårt arbete.
  • Representera Kvinna till Kvinna vid större arrangemang.
  • Samarbeta med lokala organisationer och aktörer i den stad där din volontärgrupp finns.
  • Driva kampanjer.
  • Föreläsa och hålla i workshops.
  • Delta i de månadsvisa volontärträffarna för att utbilda dig själv i de frågor som Kvinna till Kvinna arbetar med, och för att planera events och aktiviteter tillsammans med din volontärgrupp.

Du väljer själv vilka aktiviteter du vill delta i och hur mycket du vill engagera dig. Vi ser gärna att du är med på volontärträffarna som anordnas varje månad. Kvinna till Kvinna samarbetar med Sensus studieförbund och våra volontärträffar arrangeras som studiecirklar.

Hur blir jag volontär?

På grund av regeringens nedskärningar i biståndsbudgeten kommer vi behöva fortsätta pausa volontärverksamheten. Vi beklagar det. Kvinna till Kvinnas volontärverksamhet fyller 10 år i år och är en viktig del i att sprida kunskap om kvinnors situation och rättigheter internationellt.

Vi hoppas på att snart kunna rulla igång verksamheten igen.

Har du frågor?

Kontakta oss gärna om du har frågor om volontärverksamheten.
E-post: volontar@kvinnatillkvinna.se
Telefon: 070 658 98 33

Fler sätt att engagera sig:

Din gåva är viktig!

Ge en gåva

Kort fakta:

  • Kvinna till Kvinnas volontärverksamheten startade 2010.
  • Volontärgrupperna finns i Göteborg, Linköping, Malmö/Lund, Stockholm, Umeå och Uppsala.
  • År 2017 hade Kvinna till Kvinna 100 aktiva volontärer runt om i landet.