Swisha en gåva till 90 18 003 Swish

Edblad skapar ny smyckeskollektion till förmån för Kvinna till Kvinna

Det började som en aktivitet på internationella kvinnodagen 2021. Nu är Kvinna till Kvinna förmånstagare till Edblads initiativ Helping Hand. Sara Althini, marknadschef på Edblad, berättar om samarbetet och deras engagemang för kvinnors rättigheter.

Sara Althini, marknadschef Edblad och smycke från kollektionen ”Femmes”. Foto: Edblad
Sara Althini, marknadschef Edblad och smycke från kollektionen ”Femmes”. Foto: Edblad

Kan du berätta om ert initiativ Helping Hand?

– Helping Hand är Edblads sätt att göra skillnad. Varje år designas en kollektion till förmån för en utvald organisation. Genom åren har över 2,6 miljoner samlats in till olika projekt, ofta med fokus på barn och kvinnor. Genom åren har vi stöttat bland annat Plan International, ROKS och Maskrosbarn. I år har vi valt Kvinna till Kvinna som förmånstagare och för varje sålt smycke donerar vi 50 kronor.

Varför valde ni Kvinna till Kvinna som förmånstagare av Helping Hand under 2023?

– Årets Helping Hand-kollektion ”Femmes” är en kollektion som signalerar systerskap och kraft. Eftersom vi samarbetat med Kvinna till Kvinna i mindre projekt under flera år kändes det naturligt att i år utöka samarbetet. Vi inspirerades av alla starka kvinnorättskämpar som Kvinna till Kvinna stöttar, att få bidra till det arbetet känns viktigt.

Finns det någon del av vårt arbete som ligger er extra varmt om hjärtat?

– Vi blev lite extra berörda av era berättelser om Femdefenders, dessa fantastiska kvinnor som med fara för sina egna liv ger allt för att förbättra situationen för andra kvinnor, som outtröttligt kämpar för rättigheter som vi i Sverige redan har och kanske ofta tar för givna. Därför har vi också valt att lyfta just Femdefenders i årets Helping hand-projekt.

Hur kan företag engagera sig för jämställdhet och kvinnors rättigheter?

– Förutom att donera pengar tror jag det är viktigt att alla hjälps åt och lyfter dessa frågor på alla sätt det går. Edblad har en stor plattform med många trogna kunder, till största delen tjejer och kvinnor i alla åldrar. Även internt på Edblad har vi fått ett stort engagemang och jag vill påstå att alla på företaget, från kundservice och butikspersonal till chefer och lagerarbetare är ambassadörer för Kvinna till Kvinna och vårt samarbete. Jag hoppas vi kan nå ut till så många som möjligt och inspirera alla att engagera sig i sin tur!

23 februari 2023

Vill ditt företag också engagera dig i arbetet för kvinnors rättigheter?

Var med och förebygg våld och övergrepp mot kvinnor, förhindra lidande och bidra till demokratisk utveckling och en jämställd värld. Tillsammans med våra företagsgivare arbetar vi för att nå långsiktiga resultat och öka engagemanget för jämställdhet och kvinnors mänskliga rättigheter. Läs om hur ditt företag kan engagera sig »