Swisha en gåva till 90 18 003 Swish

Bryt världens farligaste jultradition

Stoppa mäns våld mot kvinnor

Bli månadsgivare nu »

När julen närmar sig ökar våldet

Var tredje kvinna i världen utsätts för våld eller övergrepp någon gång i sitt liv och varje dag dödas 137 kvinnor i världen av sin partner eller en familjemedlem. Det finns många tecken på att våld i nära relationer eskalerar under helg och ledighet. De stunder vi spenderar mer tid i hemmet är alltså för många de allra värsta.

Genom att bli månadsgivare hos Kvinna till Kvinna är du med och bidrar till att kvinnor i 20 länder får skydd, stöd och möjligheter att förändra sina liv. Din gåva kan vara avgörande för att säkra en kvinnas framtid.

Kämpa för kvinnors rättigheter


Tack vare din och andras vilja att hjälpa till kan vi fortsätta vårt livsviktiga arbete för kvinnors rättigheter.

Din gåva gör det möjligt för oss att förebygga och stoppa mäns våld mot kvinnor och se till att kvinnor som utsätts för våld får stöd, skydd och en bättre framtid.

Nu får du ikoniska Equality Bag i välkomstpremie när du blir månadsgivare och ger 150 kronor eller mer i månaden.

Bli månadsgivare! ❤️

Awaz* utsattes för sexuellt våld i form av utpressning. Hennes partner hotade att publicera nakenbilder av henne på sociala medier om hon inte betalde 10 000 dollar.

–Jag övervägde att ta mitt liv flera gånger. Jag var säker på att en sådan skandal skulle innebära slutet på mitt liv. Men då fick jag ett telefonsamtal av en släkting som sa ’Det finns någon som kan hjälpa dig’. Och så fick jag numret till Pena Center, berättar Awaz.

Pena Center är en av Kvinna till Kvinnas partnerorganisationer i Irak.  De erbjuder stöd till kvinnor som utsatts för våld.

*Awaz heter egentligen något annat.

 

Välj en julklapp som verkligen gör skillnad

Vårt arbete gör skillnad

Tillsammans med våra 150 lokala partnerorganisationer kämpar vi varje dag för kvinnors rättigheter, direkt i krigs- och konfliktdrabbade länder. Varje år når vi upp till 400 000 utsatta flickor och kvinnor:

  • Vi ger stöd och skydd till kvinnor som överlevt våld och sexuellt våld.
  • Vi arbetar förebyggande i syfte att motverka och stoppa våldet.
  • Vi arbetar på flera plan för att nå långsiktig förändring; vi rör oss i maktens korridorer för att förändra lagstiftning, i lokalsamhället för att ändra människors attityder kring offer och förövare och på individnivå genom att stödja kvinnor som utsatts för våld och sexuellt våld.

 

Bli månadsgivare nu »

Ge bort ett gåvobevis

Den perfekta julklappen till den som har allt.

Dina pengar når fram

Vår verksamhet finansieras av företag, organisationer och privatpersoner, bland annat får vi stöd från Sida, Radiohjälpen och Svenska PostkodLotteriet. Kvinna till Kvinnas verksamhet granskas av Svensk Insamlingskontroll. Vårt 90-konto garanterar att din gåva används effektivt och ansvarsfullt.  91 % av Kvinna till Kvinnas totala intäkter går direkt till verksamhetens ändamål. Kvinna till Kvinna är även medlem i Giva Sverige och följer deras etiska krav och koder.