Swisha en gåva till 90 18 003 Swish

Boob Design stödjer arbetet för kvinnors rättigheter

Det ledande svenska mammavarumärket Boob Design säljer sin statement t-shirt Chari-tee och donerar 10 % av försäljningen till Kvinna till Kvinna. Lena von Segebaden, affärsområdeschef på Boob Design, berättar om samarbetet och deras engagemang för kvinnors rättigheter och mödravård.

Lena von Segebaden, affärsområdeschef på Boob Design och deras statement t-shirt Chari-tee. Foto: Boob Design
Lena von Segebaden, affärsområdeschef på Boob Design och deras statement t-shirt Chari-tee. Foto: Boob Design

Kan du berätta om ert initiativ Chari-tee?

– Boobs vision och mission har alltid varit att underlätta och stötta kvinnor under graviditet, amning och postpartum. Vi tog fram vår statement t-shirt dels för att påminna kvinnor i vardagen om hur fantastiska de är men också som ett initiativ för att synliggöra kvinnors kamp för fred, mänskliga rättigheter och ge kvinnor runtom i världen en röst. Ämnen som vi hade hoppats vara en ickefråga 2023, men som fortfarande är högaktuella.

– Vi har ett nära och långsiktigt samarbete med Kvinna till Kvinna och har stöttat deras arbete sedan 2018. Just nu stöttar vi Kvinna till Kvinna genom att donera 10 % av intäkten för varje såld statement t-shirt.

Finns det någon del av Kvinna till Kvinnas arbete som ligger er extra varmt om hjärtat?

– Eftersom mödravård är en naturlig del i våra kunders vardag är detta ett ämne som naturligtvis ligger oss extra varmt om hjärtat. Att en kvinna dör varannan minut i samband med graviditet eller förlossning världen över är skrämmande men ren fakta.

Vi är stolta över att Kvinna till Kvinna finns och det arbete de gör tillsammans med kvinnorättskämpar världen över för att förbättra statistiken.

Finns det någon koppling mellan hållbarhet och kvinnors rättigheter?

– Hållbarhet handlar om att upprätthålla en balans mellan samhället, miljön och ekonomin.

– Kvinnor är ofta de som drabbas hårdast av klimatförändringar, naturkatastrofer och miljöförstöring. De har också mindre tillgång till resurser som rent vatten, sanitet och energi, vilket begränsar deras möjligheter till utbildning, ekonomiskt självbestämmande och hälsa. Genom att stärka kvinnors rättigheter och inkludera dem i hållbarhetsinitiativ kan vi bidra till jämställdhet och förbättra livsvillkoren för kvinnor och flickor över hela världen.

Hur kan företag engagera sig i frågor om kvinnors rättigheter och mödravård?

– Vi tror på kraften i solidaritet och att varje enskild insats kan göra skillnad. Genom att samarbeta med Kvinna till Kvinna är vi stolta över att kunna vara en del av denna nödvändiga och viktiga förändring. Tillsammans kan vi skapa en bättre värld för kvinnor och deras barn.

– Vi kan inte göra allt, men alla kan göra något. Förutom att donera pengar kan man hjälpa till att sprida statistiken och kunskap så att fler är med och bidrar.

Vill ditt företag också engagera dig i arbetet för kvinnors rättigheter?

Var med och förebygg våld och övergrepp mot kvinnor, förhindra lidande och bidra till demokratisk utveckling och en jämställd värld. Tillsammans med våra företagsgivare arbetar vi för att nå långsiktiga resultat och öka engagemanget för jämställdhet och kvinnors mänskliga rättigheter. Läs om hur ditt företag kan engagera sig »