Fler val

Volontärer på NGO-mässa
Volontärgruppen i Göteborg deltar på NGO-mässa och möter studenter på Göteborgs Universitet. Foto: Kvinna till Kvinna/Matilda Reiderstedt

Engagera dig!

Vill du vara med och förändra världen för kvinnor? Det finns olika sätt att engagera sig – och vi välkomnar alla som vill arbeta ideellt för och tillsammans med oss.

Kvinna till Kvinna har behov av hjälp med information och insamling i Sverige. Vi välkomnar alla som vill arbeta med oss som volontär – oavsett kön, ålder och bakgrund.

Bli Kvinna till Kvinna-volontär

Vi har volontärgrupper i Stockholm, Göteborg, Malmö/Lund, Umeå, Uppsala och Linköping.

Som volontär är du otroligt viktig för Kvinna till Kvinnas insamlingsarbete och för att öka kännedomen om oss och de frågor vi arbetar med. Du är en del av Kvinna till Kvinna och din lokala volontärgrupp som är en viktig och härlig mötesplats för alla som brinner för fred, jämställdhet och för att förändra världen – globalt och lokalt!

Att vara volontär innebär till exempel att;

 • Delta i de månadsvisa volontärträffarna för att utbilda dig själv i de frågor som Kvinna till Kvinna arbetar med samt för att planera events och aktiviteter tillsammans med din volontärgrupp
 • Arrangera evenemang tillsammans med din volontärgrupp för att sprida information om Kvinna till Kvinna och samla in pengar till vårt arbete
 • Representera Kvinna till Kvinna vid större arrangemang (som tex Mänskliga Rättighets-dagarna)
 • Samarbeta med lokala organisationer och aktörer i den stad där din volontärgrupp finns
 • Leda Kvinna till Kvinnas rollspel ”Fred för alla” för ungdomar
 • Driva kampanjer
 • Föreläsa och hålla i workshops
 • Leda eller delta i samtals-och mötesgrupper för att stärka unga kvinnor och arbetet för fred och jämställdhet

Som volontär väljer du själv i vilka aktiviteter och hur mycket du vill engagera dig. Vi ser dock gärna att du är med på volontärträffarna som anordnas varje månad. Kvinna till Kvinna samarbetar med Sensus studieförbund och våra volontärträffar arrangeras som studiecirklar.

Så gör du för att engagera dig som volontär

För att bli Kvinna till Kvinna-volontär erbjuds du en introduktionsutbildning som tar 3-5 timmar. Där får du lära dig mer om Kvinna till Kvinnas frågor, våra samarbetsorganisationers arbete och om volontärverksamheten. Introduktionsutbildningarna arrangeras en gång i halvåret i de städer där vi har volontärgrupper. Vi arrangerar utöver dessa tillfällen extrainsatta introduktionstillfällen för att välkomna nya volontärer när det finns efterfrågan för det.

Introduktionsutbildningarna hålls av volontärsamordnaren eller av aktiva volontärer. Volontärsamordnaren sitter på kontoret i Stockholm och har det övergripande ansvaret för volontärverksamheten och stöttar de lokala volontärgrupperna.

Volontärsamordnaren besöker regelbundet volontärgrupperna. För att anmäla dig som volontär, kontaktar du volontärsamordnaren: volontar@kvinnatillkvinna.se

Läs mer om vad det innebär att engagera sig som volontär i våra sex olika volontärgrupper samt ta reda på när nästa introduktionstillfälle äger rum i din stad!

Välj den stad du vill engagera dig i:

Stockholm

Malmö/Lund

Göteborg

Umeå

Uppsala

Linköping

Engagera dig i projekt Systerskap

Projekt Systerskap handlar om att unga tjejer som är nya i Sverige tar möjligheten att träffa andra unga tjejer, utbyter erfarenheter, diskuterar och lär sig mer om viktiga samhällsfrågor och frågor som Kvinna till Kvinna arbetar med.

Systerskap handlar också om att diskutera frågor som rör en själv, att göra gruppaktiviteter tillsammans och att träna språk. Som ung tjej och deltagare i Systerskap kan du dessutom söka stöd och pengar för att förverkliga ett eget projekt eller en idé som kan göra samhället bättre!

Läs mer om hur du kan engagera dig som volontär eller deltagare i projekt Systerskap:

Bli volontär i projekt Systerskap

Delta i projekt Systerskap

Fler sätt att engagera sig

Bor du någonstans i Sverige där det i dagsläget inte finns någon volontärgrupp eller vill du göra en enstaka insats för Kvinna till Kvinna? Då finns det flera sätt!

 • Samla in pengar och stöd Kvinna till Kvinnas arbete genom att anordna en skolfest/stödfest, loppmarknad eller en fikaförsäljning och skänk vinsten till Kvinna till Kvinna. Innan du genomför en egen insamling, kontakta Kvinna till Kvinnas insamlingsavdelning.
 • Starta en egen insamling för Kvinna till Kvinna. Till exempel genom att springa ett lopp, anordna en insamling inför din födelsedag eller någon annan högtid du firar med vänner!
 • Anordna en temadag och sprid information om kvinnors situation i krig och konfliktdrabbade områden.
 • Anordna en filmvisning av någon av Kvinna till Kvinnas filmer Six Days eller Kvinnornas krig. Här hittar du material för diskussioner och samtal kring filmen Six Days samt filmen Kvinnornas krig. Filmerna finns på vår YouTube-kanal.
 • Boka rollspelet ”Fred för alla” till er skola, organisation eller grupp. I den här foldern kan du läsa mer om rollspelet.
 • Starta en studiecirkel och lär dig mer om Kvinna till Kvinna och de frågor vi arbetar med. För att driva en studiecirkel behöver ni göra det i Sensus studieförbunds regi och ni behöver vara minst tre deltagare. Kontakta Sensus studieförbund i den stad där du bor för att starta en studiecirkel och kom igång med vårt studeicirkelmaterial här.  Som studiecirkelsällskap kan ni inte kalla er för volontärgrupp men ni får i vårt material tips på hur ni kan stödja Kvinna till Kvinnas arbete som privatpersoner.

Om du vill boka rollspelet eller om du planerar en temadag eller filmvisning av våra filmer, kontakta Kvinna till Kvinnas volontärsamordnare: volontar@kvinnatillkvinna.se

Volontärsamordnare
Najla Ahmed och Matilda Reiderstedt
volontar@kvinnatillkvinna.se
Tel: 08-58889175 & 08-588 891 40
Mobil: 070-6766008 & 0706-58 98 33

Kvinna till Kvinnas volontärverksamhet och aktiviteter för unga finansieras bland annat med stöd av Arvsfonden.

Senast uppdaterad: 2017-06-20