Skriv under idag

Kräv att nästa statsminister står upp för kvinnors rättigheter.

Visa att du inte tänker låta Sverige dras med i de nationalistiska vindar som blåser över delar av Europa och världen. Kvinna till Kvinna kommer överlämna alla brev för att visa att vi är många som aldrig kommer acceptera att nationalister får mer makt och inflytande.

Läs hela brevet längre ner på sidan.

När du skickar din e-postadress till oss så godkänner du också att vi kommer att skicka dig uppdateringar om kampanjen och information om vad vi gör för kvinnors rättigheter.

När du klickar på ”Skriv under” godkänner du att Kvinna till Kvinna sparar dina personuppgifter som du lämnat i formuläret, i 36 månader efter din underskrift. Vi sparar dina personuppgifter för att återkoppla till dig hur ditt engagemang gör skillnad.

Du har rätt att när som helst rätta dina uppgifter eller att helt bli borttagen från vårt register. Kontakta då info@kvinnatillkvinna.se.

Om du anser att vi behandlat dina personuppgifter felaktigt kan du kontakta Datainspektionen. Här kan du läsa hela vår policy för hantering av personuppgifter.

Läs mer

Kära statsministerkandidat,

Oavsett valresultatet så måste du stå upp för kvinnors rättigheter. Starka krafter vill att kvinnor* ska tillbaka i traditionella könsroller och vill begränsa kvinnors rätt till sin egen kropp. Kvinna till Kvinna har sett det hända runt om i världen, i flera länder i EU. Det kan hända här.

Sverigedemokraterna försöker tona ned sin aggressiva nationalism, och påstå att jämställdhet är något nedärvt svenskt. Samtidigt är Sverigedemokraterna det enda riksdagspartiet som vill begränsa aborträtten och de framhåller kärnfamiljen med biologiska, traditionella könsroller som nödvändiga.

Men jämställdheten i Sverige är inte nedärvd. Kvinnor har kämpat hårt för alla framsteg. Nu är det dags att försvara kvinnors rättigheter.

Därför vill jag hälsa dig att jag aldrig kommer att acceptera att du samarbetar med nationalister. Jag kräver att du är uppmärksam på alla försök att försämra kvinnors rättigheter.

Det går att vända de nationalistiska vindarna. Stå upp för #kvinnorsval.

*Med kvinnor menar vi alla som själva ser sig som kvinnor. Vi vet att HBTQI-personer, såsom transpersoner, är särskilt utsatta för nationalismens trånga syn på kön.

Tack för att du tar ställning!

Hjälp oss gärna att sprida uppropet till fler genom att dela det vidare till dina vänner på Facebook. Tillsammans kan vi skapa en lavin av stöd för kvinnors rättigheter!

Vill du veta mer?

Vill du läsa mer om #kvinnorsval och kvinnorättsförsvarares situation?