Swisha en gåva till 90 18 003 Swish

Stärk kvinnor i krig

Stoppa det sexuella våldet i krig och konflikt

Bli månadsgivare nu »

I krig är våldtäkt ett ständigt hot

Varje dag våldtas kvinnor i krig och konflikter. De gifts bort mot sin vilja och tvingas in i trafficking. Sexuellt våld är ett vapen som skadar, skrämmer och splittrar. Ett vapen som förstör liv och hela samhällen.

När du blir månadsgivare hos Kvinna till Kvinna är du med och stoppar det. Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bygga morgondagens jämställda samhällen.

Du behövs i kampen mot det sexuella våldet

Kvinna till Kvinna samarbetar med lokala kvinnorättsorganisationer för att stoppa det sexuella våldet i krigs- och konfliktdrabbade länder, och ge stöd och skydd till kvinnor som utsatts.

Med ditt stöd kan vi fortsätta kämpa – tillsammans.

Nu får du Movement Bag när du blir månadsgivare och bidrar med 150kr eller mer i månaden.

Bli månadsgivare

Lär dig mer »
1996 började Kvinna till Kvinnas mobila kvinnoklinik rulla i Bosnien-Hercegovina. Kliniken erbjöd preventivmedel och hälsovård men blev även en fredad mötesplats där kvinnor kunde samlas.

Vårt arbete har gjort skillnad sedan 1993

Kvinna till Kvinna har arbetat outtröttligt för kvinnors rättigheter i snart 30 år. Tillsammans med lokala kvinnorättsorganisationer arbetar vi för att stoppa det sexuella våldet i krig genom att bland annat:

  • Förebygga och förhindra barnäktenskap i flyktingläger
  • Ge psykologiskt stöd till överlevare av sexuellt våld som bär på trauman
  • Påverka makthavare för att fler förövare ska ställas till svars

 

Lär dig mer »

Lägg livsviktiga julklappar under granen

Ge bort ett gåvokort

Den perfekta julklappen till den som har allt.

Dina pengar når fram

Etiskt och effektivt.

Vår verksamhet finansieras av företag, organisationer och privatpersoner, bland annat får vi stöd från Sida, Radiohjälpen och Svenska PostkodLotteriet. Kvinna till Kvinnas verksamhet granskas av Svensk Insamlingskontroll. Vårt 90-konto garanterar att din gåva används effektivt och ansvarsfullt. 93 % av Kvinna till Kvinnas totala intäkter går till verksamhetens ändamål. Kvinna till Kvinna är även medlem i Giva Sverige och följer deras etiska krav och koder.