Swisha en gåva till 90 18 003 Swish

Stå upp mot våldet

Swisha gåva »

Nu väntar den bästa tiden på året för många – men inte för alla. I sommar kommer 12 000 kvinnor och flickor i världen att dödas av en partner eller familjemedlem. Och så många fler lever i ständig oro. De stunder då vi spenderar mer tid i hemmet är för många de som är allra värst. Bakom varje siffra finns en människa med en egen historia. En mamma, en syster, en dotter.

Våldet pågår överallt, varje dag

Mäns våld mot kvinnor finns i alla sociala klasser, kulturer och samhällen. I konfliktdrabbade länder ökar alltid våldet mot kvinnor, både det militära våldet, våldet i samhället och våldet i hemmet. Det måste få ett slut!

*Citatet är från en kvinna som valt att delge oss om sina upplevelser. Upplevelser från vår närhet, men samma våld som överallt runt om i världen.

Swisha gåva »

Frågor och svar

 • Om jag ger en gåva till er, var går pengarna?

  När du stödjer Kvinna till Kvinna så gör du det möjligt för oss att skapa bättre livsvillkor för flickor och kvinnor runt om i världen. Vi och våra partnerorganisationer ger exempelvis stöd och skydd till våldsutsatta kvinnor, arbetar för förbättrad lagstiftning och för att öka kvinnors inflytande i samhället.

   

   

   

 • Kommer pengarna fram?

  Ja! Kvinna till Kvinna har 90-konto och kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll vilket garanterar att dina pengar används på ett effektivt och ansvarsfullt sätt. 93 % av Kvinna till Kvinnas intäkter går till verksamhetens ändamål. 7 % går till administration och insamling.

   

   

 • Hur vet jag att pengarna faktiskt gör nytta?

  Kvinna till Kvinna är en etablerad insamlingsorganisation med 90-konto. Vårt 90-konto garanterar att din gåva används effektivt och ansvarsfullt. Vi är också medlem i Giva Sverige som arbetar för att insamling ska bedrivas på ett etiskt korrekt sätt. Det innebär bland annat att vi följer Giva Sveriges kvalitetskod med målet att du som givare ska känna dig trygg – och att vi kan erbjuda ett tryggt givande. Läs gärna mer om effektivt givande, styrning och kontroll här: https://kvinnatillkvinna.se/om-oss/styrning-och-kontroll/

   

   

 • Jag kan inte ge till insamlingen via Instagram?

  Ibland kan Instagramappen ställa till det med länkar om de delas via stories. Testa att gå in på insamlingens länk här eller via Kvinna till Kvinnas höjdpunkter på Instagram. Tack för att du är med oss!

  Här finns insamlingen

Dina pengar når fram

Vår verksamhet finansieras av företag, organisationer och privatpersoner, bland annat får vi stöd från Sida, Radiohjälpen och Svenska PostkodLotteriet. Kvinna till Kvinnas verksamhet granskas av Svensk Insamlingskontroll. Vårt 90-konto garanterar att din gåva används effektivt och ansvarsfullt. 93 % av Kvinna till Kvinnas totala intäkter går till verksamhetens ändamål. Kvinna till Kvinna är även medlem i Giva Sverige och följer deras etiska krav och koder.