Stå upp för kvinnors rättigheter varje dag
Bli månadsgivare »
Ge en SMS-gåva

Projektledare volontär­verksamhet, projekt­assistent kommunikations­avdelningen

Har du erfarenhet av projektledning och organisering inom det civila samhället? Är du en hejare på att entusiasmera andra och att leda genom att skapa ägandeskap? Om du dessutom gärna skapar tydliga rutiner och tycker att resebokningar och avstämningar av projektbudgetar är riktigt, riktigt kul - då är det kanske dig vi söker!

Vi söker en person till en kombinerad tjänst. Du kommer ägna 50% åt att projektleda, stödja och utveckla vår volontärverksamhet. De övriga 50% kommer du att stödja övriga projekt och insatser med koordinering och administration t ex när kvinnorättsförsvarare från hela världen besöker Sverige eller ska delta i FN-möten.

Om Kvinna till Kvinna

Kvinna till Kvinna jobbar för kvinnors rättigheter i 20 länder, och stödjer över 100 kvinnorättsorganisationer runtom i världen. Tillsammans skapar vi trygga platser längs flyktvägar och ser till att våldsutsatta kvinnor får hjälp. Vi ger kvinnor förutsättningar att ta makten över sina egna liv.

En viktig del av vårt arbete utförs av våra volontärer över hela Sverige. Kvinna till Kvinnas lokala volontärgrupper ska vara viktiga mötesplatser för alla som brinner för fred, jämställdhet och för att förändra världen.

Ansvarsområden

 • Utveckla volontärverksamheten i samordning och kontakt med volontärer
 • Projektledning av volontärer och kommunikation inom ramen för kampanjer
 • När relevant: bidra till ansökningar och rapportering till bidragsgivare
 • Bistå projektledare och rådgivare med administrativt stöd vid insatser och aktiviteter 

Kvalifikationer

Minst 3 års erfarenhet av projektledning

 • Erfarenhet av samarbete med ideellt engagerade i t ex medlemsorganisation
 • Erfarenhet av att organisera events, konferenser och andra kommunikationsaktiviteter
 • Erfarenhet av budgetansvar och rapportering
 • Intresse och förståelse för kvinnors rättigheter och jämställdhet i ett globalt perspektiv

Meriterande

 • Kunskaper i andra språk än engelska och svenska
 • Erfarenhet av arbete med internkommunikation
 • B-körkort

Anställningsvillkor

Tjänsten är på heltid under 1 år med mycket goda möjligheter till förlängning, tillträde så snart som möjligt.  Placering i Stockholm och resor till programländer kan förekomma.

Kvinna till Kvinna har kollektivavtal (Tjänstemän Idea, Unionen och Akademikerförbunden). För denna tjänst gäller målstyrd arbetstid.

Arbetets karaktär är sådant att vi endast anställer kvinnor, antigen självidentifierade eller juridiska. I övrigt eftersträvar vi mångfald och ser gärna sökande från olika kulturella bakgrund.

Ansökan

Skicka din ansökan senast 17 januari 2018 till job@kvinnatillkvinna.se. Ansökan ska innehålla ett personligt brev och CV, båda på svenska och helst i samma fil. Svara gärna på frågorna nedan i ditt personliga brev:

 • Vad i tjänsten tycker du är intressant och vad skulle vara utvecklande för din del?
 • Vilka av dina erfarenheter och kunskaper vill du använda dig av i arbetet inom den utlysta tjänsten?

Ange Projektledare volontärer i ämnesraden.

Frågor

För mer information om tjänsten, kontakta Josefine Karlsson, tillförordnad kommunikationschef. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta Mirjam Warne, HR-ansvarig.

Fackliga representanter Linnea Halvarsson, Akademikerförbunden, +46 08-588 89 186, Akademikerförbunden och Nadja Dolata, Unionen, +46 8-588 891 57.