Swisha en gåva till 90 18 003 Swish

En miljon för kvinnors rättigheter

Linnéa Claesons miljoninsamling

Kvinna till Kvinna arbetar för att öka jämställdheten i världen genom att stoppa mäns våld mot kvinnor och stärka kvinnors rättigheter. På midsommaraftonen 2021 startade organisationens goodwillambassadör Linnéa Claeson en insamling för att engagera människor i kampen. Målet var en miljon kronor.

Efter knappt två dygn nådde vi miljonstrecket och vidare – 1,1 miljoner kronor till arbetet för alla kvinnors rätt till självbestämmande och ett liv utan våld.

 

Du hittar pressmeddelandet om miljoninsamlingen här

Vi lever i en tid där flickor och kvinnor blir misshandlade, våldtagna och mördade bara för att de är kvinnor.

Alla som bryr sig om kvinnor och flickor står inför att försöka göra något – eller göra ingenting alls. Det här är ett av mina försök att tillsammans med er bidra till en tryggare värld för kvinnor och flickor. Genom Kvinna till Kvinna och deras samarbetspartners runt om i världen kommer bidragen fram till de som verkligen behöver stöd.

/Linnéa

Det här går pengarna till

Juridisk hjälp

och kunskap om sina rättigheter

Yrkesutbildning

och möjlighet att försörja sig

Skydd

och psykologiskt stöd

Vår verksamhet granskas av Svensk Insamlingskontroll. Vårt 90-konto garanterar att din gåva används effektivt och ansvarsfullt. Kvinna till Kvinna är också medlem i Giva Sverige och följer deras etiska krav och koder. 91 % av Kvinna till Kvinnas totala intäkter går till verksamhetens ändamål.