Stå upp för kvinnors rättigheter varje dag
Bli månadsgivare »
Ge en SMS-gåva

Biträdande kommunikationschef

Brinner du för ledarskap, kommunikation och jämställdhet? Har du varit chef några år och vill arbeta för kvinnors rättigheter?

Brinner du för ledarskap, kommunikation och jämställdhet? Har du arbetat några år som chef och är sugen på att omsätta dina erfarenheter till att arbeta för kvinnors rättigheter och att ge kvinnor makt över sina egna liv?

Du är en person som följer den politiska utvecklingen och kan omsätta det i verksamhet som främjar kvinnors rättigheter globalt. Vi söker dig som trivs med att leda operativt arbete och ta ansvar för den löpande verksamheten.

Vi kan erbjuda dig en dynamisk arbetsplats där vi tillsammans skapar engagerande kommunikation för våra målgrupper. Du ansvarar för det dagliga arbetet och arbetar nära den strategiskt ansvariga kommunikationschefen.

Som biträdande kommunikationschef kliver du in i en förändringsprocess när Kvinna till Kvinna decentraliserar och utvecklas i sin identitet som internationell organisation och som svensk insamlingsorganisation. Från huvudkontoret i Stockholm arbetar kommunikationsavdelningen med målgrupper i Sverige samt i organisationens 20 programländer.

Du har ansvar för att följa upp och säkerställa att vi genomför och rapporterar på anslag samt insamlade medel från privatpersoner och företag. I uppdraget ingår även omvärldsbevakning kring frågor som är av strategisk betydelse för kommunikations- och påverkansarbetet. Du har personalansvar för delar av avdelningen, arbetar nära och rapporterar till kommunikationschefen.

Du har:

 • Akademisk examen inom kommunikation, statsvetenskap eller motsvarande utbildning eller erfarenheter som bedöms likvärdiga
 • Arbetslivserfarenhet från ledande befattning inom kommunikationsverksamhet
 • Samhällspolitisk yrkeserfarenhet eller intresse, gärna med fokus på kvinnors rättigheter eller utvecklingsfrågor
 • Erfarenhet av budget- och personalansvar inkl ansökningar och återrapportering på större anslag
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
 • Andra språk som är relevanta för Kvinna till Kvinnas verksamhetsområde och samarbetsländer

Det är meriterande om du har erfarenhet och kompetens:

 • av ideell verksamhet
 • inom internationellt utvecklingssamarbete
 • av värderingsdriven kommunikation och verksamhet
 • av insamlingsarbete

Som person ser vi gärna att du

 • kan skapa engagemang, entusiasmera och skapa brett ägandeskap
 • kan organisera, kommunicera och leda verksamheten i förändringsprocesser
 • sätter högt värde i att engagera och involvera dina medarbetare

Anställningsvillkor

Tjänsten som biträdande kommunikationschef är tillsvidare på heltid, med inledande provanställning på sex månader. Tillträde snarast möjligt.

Placering på huvudkontoret i Stockholm, resor till våra programkontor där vi har verksamhet och andra representationsresor kan förekomma.

Kvinna till Kvinna har kollektivavtal (Tjänstemän Idea med Unionen och Akademikerförbunden). För denna tjänst gäller målstyrd arbetstid. Arbetets karaktär är sådant att vi endast anställer kvinnor, antingen självidentifierade eller juridiska. I övrigt eftersträvar vi mångfald.

Ansökan

Skicka din ansökan senast den 1 maj 2018 till job@kvinnatillkvinna.se. Ange Biträdande kommunikationschef i ämnesfältet. Ansökan ska innehålla ett personligt brev och CV, båda på svenska och helst i samma fil. Svara gärna på frågorna nedan i det personliga brevet:

 • Vad i tjänsten tycker du är intressant och vad skulle vara utvecklande för din del?
 • Vilka av dina erfarenheter och kunskaper tror du att du får användning för i den här tjänsten?

Vi behandlar alla ansökningar först efter att ansökningstiden har löpt ut.

Frågor

För mer information om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta tillförordnad chef Monica Nordenwald, monica.nordenwald@kvinnatillkvinna.se.

Fackliga representanter är Monica Erwér, Akademikerförbunden, +46 737 45 38 67, monica.erwer@kvinnatillkvinna.se och Johanna Arkåsen, Unionen, johanna.arkasen@kvinnatillkvinna.se.