Fler val

SnippaSmycket

Du kan stödja oss genom att köpa SnippaSmycket, som säljs till förmån för Kvinna till Kvinna. SnippaSmycket finns både som halsband, armband och örhängen.

SnippaSmycket arbetar för att alla flickor och kvinnor ska ha rätten till sina egna kroppar och makten över sina egna liv.

Vill du beställa ett SnippaSmycke?

Klicka här för att beställa genom SnippaSmyckets Facebook-sida.

Klicka här för att beställa genom SnippaSmyckets hemsida. (funkar endast via dator)

 

Hej Caroline Nordlund! Hur kom du på idén till SnippaSmycket?

Caroline Nordlund. Foto: Pasi Ilvesviita

– Inför 8 mars ville jag göra något för att få folk att lyfta debatten om de stora klyftorna mellan män och kvinnor. Och då menar jag inte bara de som redan är medvetna om problemen utan jag ville att alla skulle bli delaktiga.

Jag hade sedan en tid tillbaka läst mycket om könsstympning, problemet kring det och hur man ser på könsstympning i världen. Jag tycker det är så fel och då inför 8 mars ville jag göra något som även symboliserar det viktiga ämnet.

– Min tanke när jag gjorde smycket var att bära det själv. Men många frågade vart jag köpt det. Så när det kom fram att jag gjorde snippan själv då hade jag helt plötsligt ett flertal beställningar. Sen har det spridit sig från person till person och även via facebook.

– Att prata om fittan/slidan/vaginan/snippan är fortfarande inte helt lätt. Tusen olika namn och fortfarande så vet vi kvinnor inte vad vi ska kalla vårt kön. Så som snopp heter snopp helt självklart för alla.

SnippaSmycket blir därför för en människor ett provocerande smycke, vilket är otroligt bra. För folk frågar varför man bär en snippa och plötsligt pratar man om jämställdhet.

Varför har du valt att överskottet av försäljningen ska gå till Kvinna till Kvinna?

– Det kändes väldigt givet. Jag ville att ett smycke som lyfter många frågor om kvinnors rättigheter även skulle bidra till en organisation som uteslutande gör detsamma.

Senast uppdaterad: 2016-08-11