Se fler val

Nyheter

Organisationer vi stödjer

Publicerat: 2012-11-28 17:55

Arab Women’s Organisation, AWO – Amman
Arbetar med att stärka kvinnoorganisationers nätverkande. AWO bevakar även implementeringen av FN:s kvinnokonvention CEDAW i Jordanien, och försöker öka medvetenheten om CEDAW samt om kvinnoorganisationers rättigheter. AWO var med och tog fram Jordaniens första skuggrapport för CEDAW.

Family Development Association, …

Läs mer

Kvinnorörelsen

Publicerat: 2012-11-14 12:14

Kvinnorörelsen i DR Kongo har växt och blivit mer synlig under 2000-talets första decennium. Rörelsens främsta fokus är att öka kvinnors deltagande i det politiska beslutsfattandet och att bygga fred.

Trots de stora svårigheter det innebär att leva som kvinna i Demokratiska republiken Kongo (DR Kongo), …

Läs mer

Organisationer vi stödjer

Publicerat: 2012-11-13 16:48

Association des Femmes des Médias, AFEM – Bukavu
AFEM består av kvinnliga journalister som verkar för kvinnors rättigheter genom media. De producerar radioprogram och ordnar lyssnarklubbar med syfte att förbättra kvinnors situation. AFEM har varit drivande i att synliggöra det sexuella våldet mot kvinnor och arbetar aktivt för …

Läs mer

Kvinnors situation

Publicerat: 2012-11-13 14:02

Diskrimineringen av kvinnor i Demokratiska republiken Kongo är djupgående. På alla nivåer i samhället och i alla delar av livet är kvinnor uteslutna och utsätts för ett förtryck som är starkt förankrat i tradition och sedvanerätt.

Mellan 1996 och 2002 pågick en rad olika krig och …

Läs mer

DR Kongo

Publicerat: 2012-09-14 13:17

Sedan 2009 stödjer Kvinna till Kvinna kvinnoorganisationer i Demokratiska Republiken Kongo som på olika sätt arbetar med kvinnor som drabbats av de långvariga konflikterna i landet.

Vårt kontor ligger i Bukavu i östra Kongo och vårt arbete är koncentrerat till Syd-Kivuprovinsen men når flera delar av landet. Behoven …

Läs mer