Fler val

Uppsala

I Uppsala startades en volontärgrupp på eget bevåg upp av en grupp studenter på Uppsala universitetet. Gruppen har varit aktiv sedan maj 2014 och medverkar i universitetsmässor, filmfestivaler, events tillsammans med andra organisationer samt leder rollspelet ”Fred för alla” i skolor. Uppsalagruppen skriver även debattartiklar för att påverka debatten om kvinnor, fred och säkerhet på lokal nivå.

2016 anordnade Uppsala-gruppen ett stort Kvinna till Kvinna-evenemang i samband med Internationella Kvinnodagen den 8 mars och planerar att fortsätta göra samma sak kommande år.

Volontärerna välkomnas till alla utbildningar och volontärträffar i Stockholm men arrangerar också månadsvis egna volontärträffar varje månad i Uppsala (kvällstid)

Här kan du läsa Uppsala-volontärernas debattartikel i UNT 8 mars 2016.

Här hittar du kalendarium för Uppsalagruppen.

Anmäl dig som volontär i Uppsala.

 

Träffa volontären Anna Vigdis Gustavsson!

Anna Vigdis Gustavsson

Anna Vigdis Gustavsson

Varför bestämde du dig för att bli volontär?

Jag ville bli volontär dels för att jag ville engagera och lära mig mer om kvinnorättsfrågor, men även få större kunskap om Kvinna till Kvinna som jag hade hört så mycket gott om.

Berätta om ditt favoritminne som volontär på Kvinna till Kvinna!

Eftersom jag varit volontär i snart två år har jag hunnit samla på mig många minnen, dels från olika evenemang och från våra volontärsmöten. Men ett av mina bästa minnen är när vi i volontärgruppen hamnar i berikande och tänkvärda diskussioner om kvinnorättsfrågor under våra möten. Det är en lyx att få träffa likasinnade och engagerade människor så pass ofta och få diskutera något av det viktigaste jag vet.

Hur kämpar du för kvinnors rättigheter genom ditt volontärskap?

Sammantaget handlar det om att synliggöra frågan, att synas överallt och att utbilda människor om kvinnors rättigheter. Vad vi konkret gör i Uppsalagruppen är bland annat att ordna föreläsningar, som föreläsningen om nationalismens konsekvenser för jämställdhet med Kawa Zolfagary och Christina Hagner, och panelsamtal, som ett samtal om varför det farligaste du kan göra är att stå upp för kvinnors rättigheter.

Vi skriver debattartiklar som publiceras i Uppsala Nya Tidning, och får utbildning själva inom kvinnorättsfrågor av personal från Kvinna till Kvinna. Vi ordnar också evenemang, till exempel på Internationella kvinnodagen, och så syns vi med bokbord på så många event som vi kan!

Senast uppdaterad: 2016-06-08