Fler val

Umeå

Volontärgruppen i Umeå startade hösten 2014. Volontärgruppen arrangerar sina volontärträffar en gång i månaden (på söndagar) och vid dessa tillfällen erbjuds utbildningar, workshops och samtal om kvinnors rättigheter, fred och säkerhet. Volontärgruppen i Umeå genomför årligen temavecka och 8 mars-evenemang i samband med Internationella Kvinnodagen tillsammans med andra lokala organisationer i Umeå. Volontärgruppen i Umeå leder också Kvinna till Kvinnas rollspel ”Fred för alla” i skolor i Umeå.

Här hittar du kalendarium för Umeågruppen.

Anmäl dig som volontär i Umeå.

 

Träffa volontären My Bergqvist!

My Bergqvist

My Bergqvist

Hur lärde du känna Kvinna till Kvinna?  

Det var när jag läste freds- och konfliktstudier som jag först kom i kontakt med Kvinna till Kvinna. Sen började jag följa Kvinna till Kvinna på Facebook och fick vetskap om Umeågruppen på det viset.

Berätta om några aktiviteter som du gjort som Kvinna till Kvinna-volontär? 

Jag var med och presenterade vad Kvinna till Kvinna är när Utrikespolitiska föreningen här i Umeå hade en föreläsning. Sen var jag med och när vi hade manifestationen ”Inte er kvinna” tillsammans med Män för jämställdhet och en privat initiativtagare. Där fick jag även möjligheten att skriva ett tal utifrån Kvinna till Kvinnas rapport Folk, Familj och Fosterland som jag höll under manifestationen.

Vad är det bästa med din volontärgrupp?

Alla fina volontärer som är så engagerade!

 

Senast uppdaterad: 2016-06-08