Fler val

Stockholm

Volontärgruppen arrangerar sina volontärträffar en gång i månaden (kvällstid) och vid dessa tillfällen erbjuds utbildningar, workshops och samtal om kvinnors rättigheter, fred och säkerhet. Volontärgruppen i Stockholm leder regelbundet rollspelet ”Fred för alla” runtom i skolor i Stockholm samt arrangerar events för att sprida kunskapen om Kvinna till Kvinna och samla in pengar till förmån för vårt arbete.

Volontärgruppen i Stockholm engagerar sig också tillsammans med kvinnor och unga kvinnor nyanlända till Sverige genom mötes-och samtalsgrupper.

Här hittar du kalendarium för Stockholmsgruppen.

Anmäl dig som volontär i Stockholm.

 

Träffa volontären Miriam Refai! 

Miriam Refai

Miriam Refai

Varför blev du Kvinna till Kvinna-volontär?

Jag hade länge följt deras arbete och var nyfiken på att veta mer. Jag tänkte att det var ett bra tillfälle att utnyttja de kunskaper jag har men också lära mig mer.

Vad är det bästa med din volontärgrupp?

Alla människor en möter. Jag lär mig så mycket av de andra volontärerna och det är så kul att diskutera och inspirera varandra. Vi stöttar varandra, en är så lycklig efter ett möte. Sen är det också jättekul att få träffa unga människor och diskutera fred och jämställdhet, alla elever vi möter är så kloka.

Hur kämpar du för kvinnors rättigheter genom ditt volontärskap?

Jag kämpar för kvinnors rättigheter genom att informera och diskutera kvinnors utsatta situation i konfliktdrabbade områden. Att lyfta ämnet och sprida kunskapen är viktigt för att det ska bli en förändring, om fler kräver att det skall bli skillnad är det större chans att det blir det. Vi volontärer är också med i demonstrationståg som 8:e mars och Pride, vi skapar events och insamlingar för Kvinna till Kvinnas arbete.

Det bästa med att vara volontär för Kvinna till Kvinna är att en lär sig så mycket av andra volontärer och de diskussioner som förs under volontärsträffarna, det finns också så mycket material tillgängligt (t.ex. filmer och böcker) vilket gör att du hela tiden kan utveckla din kunskap.

 

Engagera dig i Kontorsgruppen

Kontorsgruppen i Stockholm hjälper Kvinna till Kvinna på kontoret, tex inför jul att packa julklappar samt inför större kampanjer och försäljningar då vi är i stort och varmt behov av dig som frivillig!

Som engagerad i Kontorsgruppen får du kontinuerlig information om vad som händer på Kvinna till Kvinna och framförallt när det gäller vårt insamlings-och kampanjarbete. Du åtar dig uppdrag genom att tacka ja i de förfrågningar som vi skickar ut när insamlingsavdelningen behöver hjälp och stöd med tex utskick, packa paket och posta, skapande av produkter för försäljning etc.

Vill du engagera dig i Kontorsgruppen? Anmäl dig till volontärsamordnaren.

Senast uppdaterad: 2016-07-06