Fler val

Engagera dig som systerskaps-volontär.
Projekt Systerskaps gruppträffar och aktiviteter organiseras av Kvinna till Kvinnas volontärer.

Delta i Systerskap

Projekt Systerskap handlar om att unga tjejer som är nya i Sverige tar möjligheten att träffa andra unga tjejer, utbyter erfarenheter, diskuterar och lär sig mer om viktiga samhällsfrågor och frågor som Kvinna till Kvinna arbetar med.

Systerskap handlar också om att diskutera frågor som rör en själv, att göra gruppaktiviteter tillsammans och att träna språk. Som ung tjej och deltagare i Systerskap kan du dessutom söka stöd och pengar för att förverkliga ett eget projekt eller en idé som kan göra samhället bättre!

Vi söker efter unga kvinnor och tjejer som vill vara en del av Systerskap – Kvinna till Kvinnas satsning för att öka unga tjejers makt och inflytande i Sverige!

Söker vi dig?

Vi söker tjejer och personer som identifierar sig som tjejer. Du ska vara mellan 15-25 år och nyligen flyttat till Sverige eller som bott här några år. Du behöver inte ha någon särskild förkunskap och du behöver inte kunna prata bra svenska.

Oavsett om du är blyg eller älskar att prata med nya människor så är Systerskap något för dig. Allas unika erfarenheter är viktiga och det är tillsammans vi skapar Systerskap!

Till hösten 2017 söker vi dig som bor i LinköpingMalmöGöteborg eller Stockholm!

Hur?

  • Gruppträffar var tredje vecka där du får chansen att lära dig mer om och utbyta erfarenheter om samhällsfrågor, kvinnors rättigheter, jämställdhet och mycket mer. Vi lär oss också att bryta normer, ta plats och peppa varandra. Under träffarna tränar vi även det svenska språket.
  • Hitta på gemensamma aktiviteter tillsammans med din grupp, som utflykter, studiebesök, workshops och mycket mer.
  • Lägerhelg i Stockholm – tillsammans med unga tjejer från hela Sverige
  • Skaffa dig en “Syster” – lär känna en av Kvinna till Kvinnas volontärer lite bättre och bli mentorer för varandra.
  • Sök pengar till en idé eller ett projekt du vill förverkliga!

Var?

Under gruppträffarna håller vi till i trevliga lokaler någonstans i din stad. Tanken är att det inte ska vara så långt för dig att ta dig till gruppträffarna. När du anmäler dig får du information om plats och datum för höstens gruppträffar i den stad där du bor.

Efter att du varit med i projektet en termin kan du:

  • Gå vår ledarskapsutbildning och bli ledare för nya grupper av unga tjejer som vill vara en del av Systerskap
  • Vara projektledare för den idé eller det projekt du sökt stöd för att förverkliga
  • Bli ett stöd till nya deltagare – det vill säga som ”Syster” i mentorskapsutbytet ”Syster till Syster”
  • Engagera dig som volontär tillsammans med Kvinna till Kvinna.

Vad förväntas av dig?

Du som söker som deltagare ska kunna vara med på gruppträffarna var tredje vecka under en termin. Utöver det är det upp till dig om du vill arrangera fler träffar eller andra aktiviteter tillsammans med din grupp. Det är upp till er grupp att skapa Systerskap tillsammans!

När kan du söka?

Träffarna för hösten 2017 startar i september. Vi tar in deltagare till träffarna startar och det är försten till kvarn, så sök idag!

Kostar det något?

Systerskap kostar självklart ingenting för dig. Kvinna till Kvinna står för kostnaderna till lägerhelgen och storasamlingen i Stockholm (resa, boende och mat) samt för fika under gruppträffarna i din stad. Kvinna till Kvinna står även för kostnader för andra aktiviteter ni vill arrangera, som går i linje med vad Systerskap handlar om. Kvinna till Kvinnas Systerskap-projekt finansieras med medel från Allmänna Arvsfonden.

Sök så här:

Skicka ett mail med namn, ålder, bostadsort och mobilnummer till systerskap@kvinnatillkvinna.se

Senast uppdaterad: 2017-06-14