Fler val

Linköping

Anmäl dig som volontär i Linköping så återkommer vi till dig om nästa volontärträff! 

Volontärgruppen i Linköping startade i september 2015. Vi ses en gång i månaden (på söndagar) och erbjuder då utbildningar, workshops och samtal om kvinnors rättigheter, fred och säkerhet.

Gruppens syfte är att sprida information om Kvinna till Kvinnas arbete lokalt i Linköping och det gör gruppen bland annat genom att arrangera evenemang med föreläsningar, uppmärksamma internationella kvinnodagen den 8 mars, samarbetar med MR-nätverket i Linköping samt springer lopp för Kvinna till Kvinna.

Här hittar du kalendarium för Linköpingsgruppen.

Träffa volontären Leymuun Farah!

Leymuun Farah

Leymuun Farah

Varför blev du Kvinna till Kvinna-volontär?

Jag har alltid haft ett särskilt intresse för kvinnors rättigheter och konfliktfrågor. Så när jag läste Internationella relationer på universitet kände jag att jag ville engagera mig mer aktivt i en ideell organisation som delar mitt tankesätt.

Att Kvinna till Kvinna samarbetar långsiktigt med sina samarbetsorganisationer och att det finns lokalt anställda med egna projekt och idéer är nog främsta anledningen till att jag har engagerat mig så pass länge som volontär för Kvinna till Kvinna.

Vad är det roligaste du fått göra som volontär?

Jag har fått föreläsa om Kvinna till Kvinna och ämnen som jag brinner för, och varit med på olika seminarium och events.  Men det roligaste har varit den nationella volontärträffen där vi alla från lokalgrupperna träffas.

Vad är det bästa med din volontärgrupp?

Det bästa med vår grupp är att den är nystartad! Jag har fått vara med och forma gruppen och lärt känna fina personer. Om du bor i Linköping och är intresserad av Kvinna till Kvinnas arbete, häng på och var med du också!

Senast uppdaterad: 2016-10-31