Se fler val

Nyheter

Ge Gaza en framtid – upphäv blockaden

Publicerat: 2016-08-26 09:54
Gaza i ruiner

Två år har gått sedan senaste kriget mot Gaza. Två år av fortsatt lidande för civilbefolkningen som fortfarande lever bland förstörda byggnader och många utan tillgång till rinnande vatten. Stå upp för mänskliga rättigheter och skriv under uppropet för att få ett slut på blockaden!

Läs mer

Fler kvinnor i politiken ger ökad säkerhet

Publicerat: 2016-08-09 11:53
Cultural-Humanitarian Fund Sukhumi

Säkerhetsbegreppet är mer än bara militär säkerhet. Det innefattar också ekonomisk trygghet, utbildning, personlig säkerhet och mycket mer. Men när männen dominerar politiken glöms dessa aspekter ofta bort. Något som vår samarbetsorganisation Cultural Humanitarian Fund Sukhumi i Georgien försöker att förändra.

Läs mer

HBTQI-aktivister trotsar hårt motstånd

Publicerat: 2016-07-01 13:30
Tillsammans med andra organisationer anordnade CURE Foundation en ”mini-Pride” som ett test för att se om det skulle vara säkert att anordna en parad. ”Vi hamnade i alla medier” berättar Marija Vuletic på CURE. Foto: CURE Foundation

”Vi som arbetar med HBTQI-frågor försöker vara så synliga vi kan utan att riskera våra egna liv”, säger Marija Vuletic från vår samarbetsorganisation CURE Foundation. Läs om hur det gick när de under maj månad satsade på att uppmärksamma HBTQI-personers situation i Bosnien-Hercegovina med aktiviteter och workshops.

Läs mer

”Vi vet vad krig är, vi vill alla ha fred”

Publicerat: 2016-06-13 09:02
Möte över gränser

En skarp osynlig gräns delar kvinnorna som lever på landsbygden i sydvästra Georgien. Hälften av dem är etniska georgier och hälften etniska armenier. Tack vare vår samarbetsorganisation DWO får kvinnorna lära känna varandra över gränserna.

Läs mer

Unga palestinska kvinnor utmanar förtryck

Publicerat: 2016-06-09 09:41
mobil konstbuss

Unga palestinska kvinnor möter många hinder som minoritetsgrupp i Israel. Men tack vare vår samarbetsorganisation al-Tufula lyckas många av dem ta examen från universitetet – och blir en ny generation kvinnliga ledare som kämpar för förändring.

Läs mer

Kafa hjälper överlevare av trafficking

Publicerat: 2016-06-02 15:07
Kafa

Utsatt för trafficking men dömd för prostitution. Ett sådant öde riskerar de kvinnor som låstes in, torterades och tvingades till sex i staden Jounieh i Libanon i våras. Vår samarbetsorganisation Kafa hjälper kvinnorna och kämpar för att ändra den diskriminerande lagstiftningen.

Läs mer

Gynekologisk klinik livlina för kvinnor på landsbygden

Publicerat: 2016-05-23 10:37
Democratic Women's Organization

I regionen Samtskhe-Javakheti i Georgien är tonårsgraviditeter, osäkra aborter och könssjukdomar vanligt. Vår samarbetsorganisation Democratic Women’s Organisation jobbar förebyggande och hjälper kvinnor och flickor med gratis undersökningar och vård.

Läs mer

"Jag vill berätta om våldet mot kvinnor"

Publicerat: 2016-05-16 10:42
Melsene Laux

Konstnären Melsene Laux är den som skapat årets gåvokort inför Mors dag. Läs mer om varför hon vill bidra till Kvinna till Kvinna arbete för kvinnors rättigheter och glöm inte att beställa ett kort till Mors dag senast den 25 maj.

Läs mer

Stöd kampen för kvinnors rättigheter på Mors dag!

Publicerat: 2016-05-09 11:57
Fatima

Många kvinnor flyr i dag från krig och förtryck, lever utsatta i flyktingläger och har knapp tillgång till barna- och mödravård. På Mors dag kan du hylla en kvinna i din närhet och samtidigt hjälpa oss i arbetet för varje kvinnas rätt till sin kropp, sitt liv och sin framtid.

Läs mer

Skolelever i Kongo övervinner våld

Publicerat: 2016-05-03 09:12
Skolbarn i DR Kongo

I Demokratiska Republiken Kongo är det inte ovanligt att flickor utsätts för sexuella trakasserier i skolan. Våra samarbetsorganisationer har lyckats stänga av lärare som utsatt elever för våldtäkt, de utbildar om kvinnors rättigheter och skapar en tryggare skola för alla.

Läs mer