Se fler val

Nyheter

Syriska kvinnor vittnar om brutalt våld

Publicerat: 2015-02-18 16:55
Kvinna till Kvinna på besök hos LECORVAW

Konflikten i Syrien och den maktkamp som utspelar sig mellan olika väpnade grupper har haft en förödande effekt för kvinnor. Det framkom nyligen vid en konferens i Libanon.

Läs mer

Vill förmedla palestiniers kvinnokamp

Publicerat: 2015-02-04 16:31
Mira Nichani

På söndag reser gymnasieeleven Mira Nichani till Palestina. Hon är en av de volontärer som tillsammans med Kvinna till Kvinna ska delta i ett utbyte för kvinnorättsaktivister.

Läs mer

Spännande år väntar frivilliga informatörer

Publicerat: 2015-01-19 10:14
Helen Lind och Siri Rembe

Allt fler engagerar sig som frivilliga informatörer för Kvinna till Kvinna. I dag finns grupper i Göteborg, Malmö, Stockholm, Uppsala och Umeå. Matilda Reiderstedt berättar om vad som händer 2015.

Läs mer

Undersöker stöd till kvinnor i Afghanistan

Publicerat: 2015-01-13 14:07
Lotta Sjöström Becker

Kan vi bidra till positiva förändringar för kvinnors rättigheter och hur skulle säkerheten se ut för potentiella medarbetare? Lotta Sjöström Becker tar just nu en närmare titt på om det finns anledning för Kvinna till Kvinna att börja arbeta i Afghanistan.

Läs mer

Lärdomar från Balkan om nationalismhotet

Publicerat: 2014-12-18 20:16
Lansering av Kvinna till Kvinnas och Expos studie om nationalismens konsekvenser för jämställdhet

Nationalistiska partier hotar kvinnors rättigheter – i Sverige såväl som på Balkan. I veckan lanserades Kvinna till Kvinnas och Expos rapport om nationalismens konsekvenser för jämställdhet i Belgrad, Serbien. Sara Duarte från Expo var där.

Läs mer

"Omvärlden gör pinsamt lite för Syrien"

Publicerat: 2014-12-18 16:15
Kawagosk flyktingläger

Världen måste sluta prata och börja agera! Det säger Lena Wallquist, samordnare för Kvinna till Kvinnas arbete med Syrien, som nyligen besökt syriska flyktingar i Turkiet.

Läs mer

"Dessa kvinnor är värda allt stöd"

Publicerat: 2014-12-16 14:03
Alexandra Pascalidou med Kvinna till Kvinnas julklappar

Alexandra Pascalidou var tidigare i höst med och vann en miljon kronor till Kvinna till Kvinna i Postkodmiljonären. Och hon vill gärna fortsätta stödja arbetet för kvinnors rättigheter – därför tipsar hon om Kvinna till Kvinnas julklappar.

Läs mer

Skriv på brev mot konfliktmineraler!

Publicerat: 2014-12-10 13:29
Södra Uvira i DR Kongo

Konflikten i Demokratiska Republiken Kongo måste få en lösning! Hjälp oss att sätta press på Europas politiker att agera – skriv under vårt protestbrev mot handeln med konfliktmineraler.

Läs mer