Se fler val

Nyheter

Succéutbildning för jämställt fredsarbete

Publicerat: 2016-02-04 14:59
Vad innebär resolution 1325 för dig? Utbildningsdeltagarna skriver svaren på frågan som förslag till twitter-inlägg. ”Makten att bestämma!”, ”Makten att påverka!” Foto: Kvinna till Kvinna/Agnes Berge

Konflikten i Colombia har varit utdragen och våldsam. Kvinnorättsförsvararen Fátima Muriel har alltid varit rädd för militären. Nu möts de i samma rum för att delta i Kvinna till Kvinnas utbildning för ett jämlikt fredsarbete. ”Om de är beredda att prata så är jag det också”, säger Fátima Muriel.

Läs mer

Flickfoster väljs bort i Armenien

Publicerat: 2016-01-27 09:34
Elvira Meliksetyan

“Antalet könsselektiva aborter i Armenien ökar, och landet ligger nu tvåa i världen, efter Kina. Det är en oroande utveckling, och visar vilken låg status kvinnan har i det armeniska samhället”, säger Elvira Meliksetyan på Kvinna till Kvinnas samarbetsorganisation Women’s Resource Center i Jerevan.

Läs mer

FN tar inte kvinnors säkerhet på allvar

Publicerat: 2016-01-19 14:44
Disa Kammars Larsson

Det borde inte vara någon tvekan om att jämställdhet är nödvändigt för att skapa hållbar fred. Ändå misslyckas FN gång på gång med att driva igenom sina egna beslut om att kvinnor ska ha lika del i allt säkerhetsarbete. Kan en ny resolution ändra på det?

Läs mer

En trygg mötesplats vid Svarta havet

Publicerat: 2016-01-14 10:35
Salome Chagelishvili

”En oförglömlig erfarenhet! Det är så värdefullt för mig att veta att det finns fler som kämpar för samma saker.” Det säger Salome Chagelishvili, en av nära hundra deltagare på ett unikt aktivistmöte arrangerat av Kvinna till Kvinna, Global Fund for Women, och Women’s Fund in Georgia.

Läs mer

De bidrar till en rättvis morgondag

Publicerat: 2015-12-21 11:39
Erika Lejon Flodin under evenemangsmässa i Uppsala. Foto: Kvinna till Kvinna

Kvinna till Kvinnas volontärer är riktiga #femdedenders som brinner för att förändra världen för kvinnor. De sprider vårt budskap om kvinnors rättigheter och fred i flera städer runt om i landet.

Läs mer

Kvinnor möts för att klara sorgen

Publicerat: 2015-12-19 09:46
Kvinnorättsförsvarare från Palestina delar med sig av sin kunskap om traumahantering till kvinnor från Syrien.

Många kvinnor i konfliktområden bär på trauma och lever med stor sorg. Vår palestinska samarbetsorganisation Women´s Studies Center har i flera år jobbat med ett särskilt program för att kunna hjälpa kvinnor som behöver stöd i sin sorg – Nu har de tack vare Kvinna till Kvinna fått möjlighet att föra sina erfarenheter vidare till kvinnorättsförsvarare från Syrien.

Läs mer

Målet: Att stoppa barnäktenskapen

Publicerat: 2015-12-07 12:41
Deltagare från Kvinna till Kvinnas samarbetsorganisationer diskuterar barnäktenskap. Foto: Alexandra Karlsdotter Stenström

Sedan kriget i Syrien tvingat miljontals människor på flykt har barnäktenskapen blivit allt fler. Kvinna till Kvinnas samarbetsorganisationer i Libanon och Irak kämpar tillsammans för att stoppa utvecklingen.

Läs mer

#Femdefenders – Unga kvinnor som spränger gränser

Publicerat: 2015-11-26 11:34
Femdefenders - Unga kvinnor som spränger gränser

#femdefenders: Kvinnor världen över möter hot, våld och trakasserier – för att de är kvinnor. Trots det vågar unga kvinnorättsförsvarare möta motståndet och kämpa för fred och kvinnors rättigheter. I en ny rapport granskar vi vilket motstånd de möter och var de hittar kraft och mod att fortsätta.

Läs mer