Se fler val

Nyheter

Sexuellt våld i konflikt går att stoppa

Publicerat: 2017-06-15 10:50
Internationella dagen mot sexuellt våld i konflikt.

Sexuellt våld i konflikt är inte någonting ofrånkomligt, det går det att stoppa. Kvinna till Kvinna och våra partnerorganisationer har nu i 25 år arbetat för att stoppa sexuellt våld i konflikter och ställa förövare till svars. Men det görs för lite!

Läs mer

Våra insatser under 2016

Publicerat: 2017-05-16 07:51
Kvinna till Kvinnas årsredovisning 2016.

Tusentals kvinnor var på flykt undan krig och förtryck i Mellanöstern under 2016 och stödet från våra partnerorganisationer var en livlina för många. Ta del av våra insatser under 2016 i vår årsberättelse.

Läs mer

Liberias kvinnor tar fajten mot våldet

Publicerat: 2017-05-10 14:00
Comfort och barnbarnet Joyce.

Victoria är en av många tusentals kvinnor i Liberia som fallit offer för det utbredda våldet mot kvinnor. Förövare ställs sällan inför rätta eftersom rättssystemet är svagt och korrupt. Men allt är inte nattsvart. Kvinna till Kvinnas partnerorganisationer i Liberia tar fajten mot våldet.

Läs mer

Linnéa Claeson ny ambassadör för Kvinna till Kvinna

Publicerat: 2017-04-24 17:22
Linnéa Claeson – ny ambassadör för Kvinna till Kvinna.

Linnéa Claeson blir ny goodwill-ambassadör för Kvinna till Kvinna. Med ”assholesonline” på Instagram har hon tagit plats i debatten om jämställdhet och alla människors lika värde. Nu teamar vi ihop oss med Linnéa för att tillsammans bekämpa våld och övergrepp.

Läs mer

Vad är viktigast för kvinnorörelsen i Liberia just nu?

Publicerat: 2017-04-12 14:20
Anne-Marie Lukowski, kontorschef i Liberia.

Liberia har en historia med hänsynslösa inbördeskrig, brutala våldtäkter och drabbades hårt under ebolaepidemin 2014. Här berättar Rie Lukowski, kontorschef på Kvinna till Kvinnas kontor i Liberia om vad som är viktigast för den liberianska kvinnorörelsen just nu och om hur det var att arbeta …

Läs mer

”Vi kvinnor har en viktig roll i politiken”

Publicerat: 2017-03-15 16:41
Sihem Ben Ali

Möt kvinnorna som vill bekämpa könsdiskriminering i Tunisien. Några av dem deltar i vår samarbetsorganisation Aswat Nissas skola för kvinnor i politiken. Här berättar Nawrez Ellafi och Sihem Ben Ali om vad den politiska skolan betytt för dem och deras kamp för ett jämställt samhälle.

– …

Läs mer

Unga kvinnor i politiken ska skapa ett mer jämställt Tunisien

Publicerat: 2017-03-13 15:20
Kvinna till Kvinnas tunisiska samarbetsorganisation Aswat Nissa.

”Min dröm är att Tunisien får en kvinnlig president som tar kvinnors rättigheter på allvar.” Det säger Mariem Bouattour, ordförande i Kvinna till Kvinnas tunisiska samarbetsorganisation Aswat Nissa som arbetar för att fler unga kvinnor ska engagera sig politiskt.

Läs mer

Hon öppnade egen förskola i Jordanien

Publicerat: 2017-02-22 13:15
Rana driver förskolan Happ Day i Jordanien.

Fler förskolor gör att fler kvinnor kan arbeta, det menar Rana som med stöd från Kvinna till Kvinnas jordanska samarbetsorganisation The Families Development Association kunde följa sin dröm och starta en förskola i huvudstaden Amman.

Läs mer

Ungdomar tar sikte på fred

Publicerat: 2017-02-13 13:59
Gulnara Shahinian

Konflikten kring regionen Nagorno-Karabach har pågått länge. Många av ungdomarna i gränsbyarna mellan Armenien och Azerbajdzjan har aldrig upplevt fred men är öppna för försoning, och kämpar för freden tillsammans med Kvinna till Kvinnas samarbetsorganisationer.

Läs mer