Se fler val

Nyheter

Succékampanj för kvinnors politiska deltagande

Publicerat: 2017-09-19 15:21
Solange Lwashiga bär namnunderskrifterna för fler kvinnor i parlamentet. Foto: Kvinna till Kvinna/Susanna Rudehill

- För att uppnå jämställdhet måste vi ha en jämställd representation av kvinnor och män i beslutsfattande positioner, säger Solange Lwashiga, talesperson för kampanjen och rörelsen Rien sans les femmes.

Läs mer

Sexuellt våld i konflikt går att stoppa

Publicerat: 2017-06-15 10:50
Internationella dagen mot sexuellt våld i konflikt.

Sexuellt våld i konflikt är inte någonting ofrånkomligt, det går det att stoppa. Kvinna till Kvinna och våra partnerorganisationer har nu i 25 år arbetat för att stoppa sexuellt våld i konflikter och ställa förövare till svars. Men det görs för lite!

Läs mer

Våra insatser under 2016

Publicerat: 2017-05-16 07:51
Kvinna till Kvinnas årsredovisning 2016.

Tusentals kvinnor var på flykt undan krig och förtryck i Mellanöstern under 2016 och stödet från våra partnerorganisationer var en livlina för många. Ta del av våra insatser under 2016 i vår årsberättelse.

Läs mer

Liberias kvinnor tar fajten mot våldet

Publicerat: 2017-05-10 14:00
Comfort och barnbarnet Joyce.

Victoria är en av många tusentals kvinnor i Liberia som fallit offer för det utbredda våldet mot kvinnor. Förövare ställs sällan inför rätta eftersom rättssystemet är svagt och korrupt. Men allt är inte nattsvart. Kvinna till Kvinnas partnerorganisationer i Liberia tar fajten mot våldet.

Läs mer

Linnéa Claeson ny ambassadör för Kvinna till Kvinna

Publicerat: 2017-04-24 17:22
Linnéa Claeson – ny ambassadör för Kvinna till Kvinna.

Linnéa Claeson blir ny goodwill-ambassadör för Kvinna till Kvinna. Med ”assholesonline” på Instagram har hon tagit plats i debatten om jämställdhet och alla människors lika värde. Nu teamar vi ihop oss med Linnéa för att tillsammans bekämpa våld och övergrepp.

Läs mer

Vad är viktigast för kvinnorörelsen i Liberia just nu?

Publicerat: 2017-04-12 14:20
Anne-Marie Lukowski, kontorschef i Liberia.

Liberia har en historia med hänsynslösa inbördeskrig, brutala våldtäkter och drabbades hårt under ebolaepidemin 2014. Här berättar Rie Lukowski, kontorschef på Kvinna till Kvinnas kontor i Liberia om vad som är viktigast för den liberianska kvinnorörelsen just nu och om hur det var att arbeta …

Läs mer

”Vi kvinnor har en viktig roll i politiken”

Publicerat: 2017-03-15 16:41
Sihem Ben Ali

Möt kvinnorna som vill bekämpa könsdiskriminering i Tunisien. Några av dem deltar i vår samarbetsorganisation Aswat Nissas skola för kvinnor i politiken. Här berättar Nawrez Ellafi och Sihem Ben Ali om vad den politiska skolan betytt för dem och deras kamp för ett jämställt samhälle.

– …

Läs mer