Se fler val

Nyheter

Lärdomar från Balkan om nationalismhotet

Publicerat: 2014-12-18 20:16
Lansering av Kvinna till Kvinnas och Expos studie om nationalismens konsekvenser för jämställdhet

Nationalistiska partier hotar kvinnors rättigheter – i Sverige såväl som på Balkan. I veckan lanserades Kvinna till Kvinnas och Expos rapport om nationalismens konsekvenser för jämställdhet i Belgrad, Serbien. Sara Duarte från Expo var där.

Läs mer

"Omvärlden gör pinsamt lite för Syrien"

Publicerat: 2014-12-18 16:15
Kawagosk flyktingläger

Världen måste sluta prata och börja agera! Det säger Lena Wallquist, samordnare för Kvinna till Kvinnas arbete med Syrien, som nyligen besökt syriska flyktingar i Turkiet.

Läs mer

"Dessa kvinnor är värda allt stöd"

Publicerat: 2014-12-16 14:03
Alexandra Pascalidou med Kvinna till Kvinnas julklappar

Alexandra Pascalidou var tidigare i höst med och vann en miljon kronor till Kvinna till Kvinna i Postkodmiljonären. Och hon vill gärna fortsätta stödja arbetet för kvinnors rättigheter – därför tipsar hon om Kvinna till Kvinnas julklappar.

Läs mer

Skriv på brev mot konfliktmineraler!

Publicerat: 2014-12-10 13:29
Södra Uvira i DR Kongo

Konflikten i Demokratiska Republiken Kongo måste få en lösning! Hjälp oss att sätta press på Europas politiker att agera – skriv under vårt protestbrev mot handeln med konfliktmineraler.

Läs mer

Aktivist anklagad för att främja pedofili

Publicerat: 2014-12-03 14:54
Anna Nikoghosyan

”Tänk dig att du har ägnat hela ditt liv åt att rädda livet på andra kvinnor och så plötsligt blir du anklagad i TV, digitala medier, överallt, för att göra propaganda för pedofili”, säger kvinnorättsförsvararen Anna Nikoghosyan från Armenien i en intervju.

Läs mer

Skrämmande hotbild mot världens kvinnorättsförsvarare

Publicerat: 2014-11-28 06:15
Demonstration på internationella kvinnodagen i Libanon

Handlingsutrymmet för de som försvarar kvinnors mänskliga rättigheter i världen krymper. Inför Internationella dagen för kvinnorättsförsvarare den 29 november, Femdefenders Day, presenterar Kvinna till Kvinna en ny granskning av läget för världens #femdefenders.

Läs mer

Hennes framgång möttes av hat

Publicerat: 2014-11-26 14:04
"Det är svårt att vara politisk aktivist och kvinnoaktivist samtidigt", säger palestinska Rita Noor. Foto: Kate Nevens/Flickr Creative Commons

En elak smutskastningskampanj på Facebook satte nästan stopp för Rita Noors aktivism. Den som arbetar för kvinnors rättigheter och frihet i Palestina möts av hårt motstånd och hot. Ibland även från andra (manliga) aktivister.

Läs mer

Tvingades på flykt – fortsätter sin aktivism

Publicerat: 2014-11-21 12:44
Porträtt Buthainah Mahmood

Buthainah Mahmoods liv ställdes på ända när hon i somras tvingades fly från sitt hem. Idag är hon en av miljontals internflyktingar i Irak, men det hindrar henne inte från att jobba vidare för mänskliga rättigheter.

Läs mer