Se fler val

Nyheter

"Flyktingar bor i skolor och kyrkor"

Publicerat: 2014-08-22 12:05
Flyktingar som flytt från IS anländer till Dohuk i irakiska Kurdistan. Foto: Safin Hamid/Warvin

Några av dem som tvingades fly upp i bergen när IS intog Sinjar i irakiska Kurdistan arbetar på kvinnorättsorganisationen Warvin, som Kvinna till Kvinna stödjer.

Läs mer

Vi måste agera i Irak

Publicerat: 2014-08-14 08:00
Ala Riani

Kvinnor används som redskap och deras kroppar blir ett medel för att demoralisera fienden, skriver Ala Riani, Kvinna till Kvinnas medarbetare på plats i Erbil, irakiska Kurdistan.

Läs mer

Armeniska feminister trotsar hatet

Publicerat: 2014-08-07 13:49
Women's Resource Center i Armenien

Kvinna till Kvinnas medarbetare Annika Karlsson besöker Armenien ett år efter de hätska hatkampanjerna mot feminister 2013, och konstaterar att såren läker, men ärren finns kvar.

Läs mer

"Vill åstadkomma förändring i praktiken"

Publicerat: 2014-07-30 08:10
Maria Bladsjö

Att läsa om samhällsförändringar på högskola räcker inte för Maria Bladsjö. Hon vill åstadkomma förändring i praktiken. Därför började hon engagera sig för kvinnors rättigheter som Kvinna till Kvinna-informatör.

Läs mer

Mellanösterns unga kvinnor tar plats

Publicerat: 2014-07-02 18:17
Kvinna till Kvinnas utbildningsprogram samlade unga kvinnor från hela Mellanöstern-regionen för att lära sig om påverkansarbete och nätverkande. Foto: Kvinna till Kvinna/Matilda Reiderstedt.

I en värld där det generellt är svårt för kvinnor att göra sina röster hörda, riskerar unga kvinnor att helt stängas ute. Därför anordnar Kvinna till Kvinna utbildningar för unga kvinnliga aktivister i hur man får sina budskap att höras.

Läs mer

Utmanar kvinnoförtryck på Västbanken

Publicerat: 2014-06-27 10:44
Handgjorda Palestina-armband till försäljning på Palestinian Working Women Society for Developments marknad i Ramallah. Foto: Kvinna till Kvinna/Isabella Westerberg.

Kvinnor på palestinska Västbanken lever under dubbelt förtryck, dels från ockupationen, dels från ett starkt konservativt och patriarkalt samhälle. Palestinian Working Women Society for Development försöker förändra situationen.

Läs mer

Kvinnor ökar sin makt i DR Kongo

Publicerat: 2014-06-19 09:43
Kvinnorättsaktivister i DR Kongo

En av de frågor som Kvinna till Kvinna fokuserar på i Demokratiska republiken Kongo är att öka kvinnors deltagande i politiken. Där behövs mycket stöd, eftersom patriarkala traditioner som begränsar kvinnor är utbredda.

Läs mer