Se fler val

Nyheter

Spännande år väntar frivilliga informatörer

Publicerat: 2015-01-19 10:14
Helen Lind och Siri Rembe

Allt fler engagerar sig som frivilliga informatörer för Kvinna till Kvinna. I dag finns grupper i Göteborg, Malmö, Stockholm, Uppsala och Umeå. Matilda Reiderstedt berättar om vad som händer 2015.

Läs mer

Undersöker stöd till kvinnor i Afghanistan

Publicerat: 2015-01-13 14:07
Lotta Sjöström Becker

Kan vi bidra till positiva förändringar för kvinnors rättigheter och hur skulle säkerheten se ut för potentiella medarbetare? Lotta Sjöström Becker tar just nu en närmare titt på om det finns anledning för Kvinna till Kvinna att börja arbeta i Afghanistan.

Läs mer

Lärdomar från Balkan om nationalismhotet

Publicerat: 2014-12-18 20:16
Lansering av Kvinna till Kvinnas och Expos studie om nationalismens konsekvenser för jämställdhet

Nationalistiska partier hotar kvinnors rättigheter – i Sverige såväl som på Balkan. I veckan lanserades Kvinna till Kvinnas och Expos rapport om nationalismens konsekvenser för jämställdhet i Belgrad, Serbien. Sara Duarte från Expo var där.

Läs mer

"Omvärlden gör pinsamt lite för Syrien"

Publicerat: 2014-12-18 16:15
Kawagosk flyktingläger

Världen måste sluta prata och börja agera! Det säger Lena Wallquist, samordnare för Kvinna till Kvinnas arbete med Syrien, som nyligen besökt syriska flyktingar i Turkiet.

Läs mer

"Dessa kvinnor är värda allt stöd"

Publicerat: 2014-12-16 14:03
Alexandra Pascalidou med Kvinna till Kvinnas julklappar

Alexandra Pascalidou var tidigare i höst med och vann en miljon kronor till Kvinna till Kvinna i Postkodmiljonären. Och hon vill gärna fortsätta stödja arbetet för kvinnors rättigheter – därför tipsar hon om Kvinna till Kvinnas julklappar.

Läs mer

Skriv på brev mot konfliktmineraler!

Publicerat: 2014-12-10 13:29
Södra Uvira i DR Kongo

Konflikten i Demokratiska Republiken Kongo måste få en lösning! Hjälp oss att sätta press på Europas politiker att agera – skriv under vårt protestbrev mot handeln med konfliktmineraler.

Läs mer

Aktivist anklagad för att främja pedofili

Publicerat: 2014-12-03 14:54
Anna Nikoghosyan

”Tänk dig att du har ägnat hela ditt liv åt att rädda livet på andra kvinnor och så plötsligt blir du anklagad i TV, digitala medier, överallt, för att göra propaganda för pedofili”, säger kvinnorättsförsvararen Anna Nikoghosyan från Armenien i en intervju.

Läs mer

Skrämmande hotbild mot världens kvinnorättsförsvarare

Publicerat: 2014-11-28 06:15
Demonstration på internationella kvinnodagen i Libanon

Handlingsutrymmet för de som försvarar kvinnors mänskliga rättigheter i världen krymper. Inför Internationella dagen för kvinnorättsförsvarare den 29 november, Femdefenders Day, presenterar Kvinna till Kvinna en ny granskning av läget för världens #femdefenders.

Läs mer