Se fler val

Nyheter

#Femdefenders – Unga kvinnor som spränger gränser

Publicerat: 2015-11-26 11:34
Femdefenders - Unga kvinnor som spränger gränser

#femdefenders: Kvinnor världen över möter hot, våld och trakasserier – för att de är kvinnor. Trots det vågar unga kvinnorättsförsvarare möta motståndet och kämpa för fred och kvinnors rättigheter. I en ny rapport granskar vi vilket motstånd de möter och var de hittar kraft och mod att fortsätta.

Läs mer

"Jag blir stoppad varje gång"

Publicerat: 2015-11-24 11:31
Banaz Mohammad Amin

#femdefenders: Banaz Mohammad Amin är en av få kvinnor i Irak som arbetar som taxichaufför. Hon hjälper en av Kvinna till Kvinnas samarbetsorganisationer att köra yazidiska kvinnor från flyktingläger när de behöver sjukvård.

Läs mer

"Det står feminist i pannan på mig"

Publicerat: 2015-11-20 10:33
Nour El Refai

#femdefenders: Komikern och skådespelaren Nour El Refai låter feminismen genomsyra allt hon gör. Hon längtar efter en feminism som är enad, men som tar tillvara allas erfarenheter.

Läs mer

"Jag är rädd när jag väntar på bussen"

Publicerat: 2015-11-18 16:07
Sadete Citaku

#femdefenders: Sadete Citaku från Kosovo drömmer om en värld där allt våld mot kvinnor har upphört. Hon vill att alla kvinnor ska vara fria att välja sin egen framtid. När hon är klar med studierna ska hon starta en människorättsorganisation.

Läs mer

"De trodde jag var en utländsk spion"

Publicerat: 2015-11-16 14:38
Nurana Mammadova

#femdefenders: När Nurana Mammadova från Azerbajdzjan startade ett projekt för att stärka flickor som bor på barnhem möttes hon av hårt motstånd. Mot alla odds lyckades hon genomföra projektet och fortsätter att jobba för kvinnors rättigheter.

Läs mer

”Jag har svårt att vara tyst och still”

Publicerat: 2015-11-13 10:58
Kakan Hermansson

#femdefenders: Redan som barn slogs Kakan Hermansson mot orättvisor. Trots att hon möter hat och hot fortsätter hon att stå upp för kvinnors rättigheter varje dag. Hon tycker att mäns våld mot kvinnor är den viktigaste frågan och vill skärpa lagarna mot våldtäkter, pedofili, incest och förändra sättet man förhör kvinnor på i rätten.

Läs mer

"Det är alltid män som hotar mig"

Publicerat: 2015-11-10 19:21
Marija Stankovic

#femdefenders: Marija Stankovic kämpar för att kvinnor i Serbien ska ha samma rättigheter som männen. Trots samhällets förväntningar på hur hon ska bete sig som ung kvinna, väljer hon att slåss mot orättvisorna.

Läs mer

Ta inte av biståndet!

Publicerat: 2015-11-06 11:40
Nelly Cooper

Regeringens förslag att halvera biståndet för att finansiera flyktingmottagandet tvingar världens utsatta att betala notan. Kvinna till Kvinnas samarbetsorganisationer skriver brev till statsministern och finansministern för att få dem att tänka om kring en kortsiktig lösning.

Läs mer

"Min bror hotade att döda mig"

Publicerat: 2015-11-06 08:31
Leyla Murshudova

#femdefenders: Leyla Murshudova från Azerbajdzjan förbjöds av sin familj att arbeta. Hon trotsade hoten från familjen och samhället och valde att gå sin egen väg. Idag engagerar hon sig för kvinnors rättigheter.

Läs mer

Ingen fred utan kvinnor

Publicerat: 2015-10-21 13:00
Rien sans les femmes

Kvinnor i Demokratiska Republiken Kongo är trötta på offerrollen. I en ny rapport av Kvinna till Kvinna och International Alert kräver de att vara en del av den pågående fredsprocessen.

Läs mer