Se fler val

Nyheter

Hennes framgång möttes av hat

Publicerat: 2014-11-26 14:04
"Det är svårt att vara politisk aktivist och kvinnoaktivist samtidigt", säger palestinska Rita Noor. Foto: Kate Nevens/Flickr Creative Commons

En elak smutskastningskampanj på Facebook satte nästan stopp för Rita Noors aktivism. Den som arbetar för kvinnors rättigheter och frihet i Palestina möts av hårt motstånd och hot. Ibland även från andra (manliga) aktivister.

Läs mer

Tvingades på flykt – fortsätter sin aktivism

Publicerat: 2014-11-21 12:44
Porträtt Buthainah Mahmood

Buthainah Mahmoods liv ställdes på ända när hon i somras tvingades fly från sitt hem. Idag är hon en av miljontals internflyktingar i Irak, men det hindrar henne inte från att jobba vidare för mänskliga rättigheter.

Läs mer

Framsteg i kampen mot sexuellt våld i Kongo

Publicerat: 2014-11-19 14:02
Gata i Bukavu, DR Kongo

Demokratiska Republiken Kongo har antagit en handlingsplan för att bekämpa konfliktrelaterat sexuellt våld som begås av landets egen militär, FARDC. Planen välkomnas av aktivister.

Läs mer

"Kvinnor som tar plats har alltid blivit hatade"

Publicerat: 2014-11-15 15:12
Maria Sveland

Maria Sveland är en av dem som bidragit till att sätta näthat på dagordningen. I otaliga krönikor och artiklar har hon beskrivit ett debattklimat i förändring, där det är helt okej att hata feminismen och dess företrädare.

Läs mer

En miljon till kvinnors rättigheter!

Publicerat: 2014-11-14 20:09
Lena Ag och Alexandra Pascalidou i Postkodmiljonären

Lena Ag och Alexandra Pascalidou drog hem storvinsten till Kvinna till Kvinna i Postkodmiljonären i kväll.
– Det här var sanslöst spännande! säger Kvinna till Kvinnas generalsekreterare Lena Ag.

Läs mer

"Makthavarna är rädda för oss"

Publicerat: 2014-11-12 09:31
Gé Gé Katana

Gé-Gé Katana är kvinnorättsförsvarare i Uvira, östra DR Kongo, och spelar en central roll i kampen för kvinnors inflytande i samhället. Men hon möter också ett stort motstånd. Hoten är otaliga och hon har både arresterats och tvingats till exil.

Läs mer

Grönt ljus för hets mot hbtq-aktivister

Publicerat: 2014-11-10 16:38
Anna Nikoghosyan

Den armeniska aktivisten Anna Nikoghosyan blev nyligen uthängd i en tidning, som skrev att hon och 59 andra ”tjänar den internationella homolobbyns intressen” och därmed var ”nationens fiender”. De stämde tidningen – och förlorade.

Läs mer

"Frihet är något man måste ta"

Publicerat: 2014-11-04 15:48
Dalal Jumaah

Efter att ha blivit misshandlad av sin man under 21 års tid kände Dalal Jumaah: nu är det nog, jag förtjänar något bättre. Idag hjälper hon andra kvinnor i utsatta positioner – men hon får betala ett högt pris.

Läs mer

Liberia: Kvinnoaktivister kämpar mot ebola

Publicerat: 2014-11-04 11:32
Workshop om ebola i Liberia

”Kan vi inte sprida information om vikten av att arbeta förebyggande, kommer den här sjukdomen aldrig att försvinna”, säger Anne-Marie Lukowski, fältrepresentant för Kvinna till Kvinna i Liberia. I en intervju berättar hon om hur Kvinna till Kvinna deltar i kampen mot ebola.

Läs mer