Se fler val

Nyheter

Utsätts för våld – hamnar i fängelse

Publicerat: 2017-01-17 14:21
Det finns få skyddade boenden för våldsutsatta kvinnor i Jordanien. De kvinnor som hotas med hedersvåld har ofta ingenstans att ta vägen. Många hamnar därför i fängelse. En av dem är Aseel, som spenderade sju månader i fängelse efter att ha misshandlats av sin familj. Foto: Christopher Herwig

Aseel var bara fjorton första gången hon gifte sig. I korta, beslutsamma meningar berättar hon hur hon helst vill glömma äktenskapet, misshandeln och allra mest de långa månaderna i fängelset. Vår samarbetsorganisation SIGI arbetar för att kvinnor som utsätts för våld ska slippa ett liv i fängelse.

Läs mer

Unga jurister går samman i kampen mot våld mot kvinnor

Publicerat: 2017-01-09 12:09
Unga jurister lär sig om våld i hemmet

”Att prata med de som blivit utsatta för våld i hemmet, om våld i hemmet. Det är absurt!” Den insikten fick Shams Mustafayeva när hon för ett par månader sedan höll en föreläsning inför ett tjugotal kvinnor. I dag ser hon till att unga jurister får särskild kunskap och kompetens för att stötta kvinnor som utsätts för våld i hemmet i ett projekt i Azerbajdzjan, som får stöd av Kvinna till Kvinna.

Läs mer

"Centret är mitt andra hem"

Publicerat: 2016-12-14 16:27
Women Now for Development

Engelska, data, sjukvård och – bilkörning! Det är några av de utbildningar som Kvinna till Kvinnas samarbetsorganisation Women Now for Development i Libanon arrangerar. ”Centret har blivit som ett andra hem för mig”, säger Faten från Syrien.

Läs mer

Nadiras envisa kamp för medborgarskap

Publicerat: 2016-11-15 15:30
Nadira Nahhas

”Mina barn behandlas som utlänningar, trots att de är födda här. Det gör mig jättearg! De borde ha samma rättigheter som alla andra.” Det säger Nadira Nahhas, aktiv i Kvinna till Kvinnas samarbetsorganisation CRTD.A i Libanon.

Läs mer

De tar ett steg närmare jämställdhet

Publicerat: 2016-11-09 14:12
Samarbetsorganisationer från Makedonien

Kvinnorörelsen i Makedonien kämpar i motvind, men tack vare stödet från Kvinna till Kvinna har vår samarbetsorganisation lyckats ta ett avgörande steg närmare att sätta kvinnorättsfrågor på den politiska agendan.

Läs mer

En lyckad fredsprocess kräver att kvinnor deltar

Publicerat: 2016-11-01 09:14
ITP

Fredsförhandlingarna i Myanmar fortsätter men kvinnorna lyser med sin frånvaro. Nu slår Human Rights Watch larm om slående låga siffror av kvinnor vid förhandlingsborden. Kvinna till Kvinna kämpar för fler kvinnor i fredsarbetet med hjälp av ett utbildningsprogram.

Läs mer

"Kvinnocentret ger en gnista av hopp"

Publicerat: 2016-10-28 08:59
Elham och Noor

Fjortonåriga Elham, på flykt i Jordanien, gifte sig med en artonårig landsman från Syrien. Efter upprepad misshandel flyttade hon tillbaka till sin familj och får i dag stöd och hjälp av Kvinna till Kvinnas samarbetsorganisation JWU.

Läs mer

Kvinnors rättigheter på agendan

Publicerat: 2016-10-25 13:28
Agenda 2030

Jämställdhet är ett av målen med Agenda 2030, som antagits av världens alla länder. ”Agenda 2030 är definitivt ett stort steg framåt i arbetet för kvinnors rättigheter”, säger Disa Kammars Larsson på Kvinna till Kvinna.

Läs mer
x