Se fler val

Nyheter

Han utmanar mäns våld i Kongo

Publicerat: 2015-04-20 10:06
Christian Sango. Foto: Cato Lein

I veckan uppmärksammar Kvinna till Kvinna kampen mot våld mot kvinnor i Demokratiska Republiken Kongo med föreställningen ”Les Femmes”. Möt Christian Sango, en av de kongolesiska kvinnorättsaktivister som använder teater i arbetet mot våld.

Läs mer

"Jag kämpar för ett enat Irak"

Publicerat: 2015-04-16 13:46
Shameran M Odisho

Iraks historia är inte enbart en berättelse om våld och konflikt. Det är också en berättelse om kvinnors modiga kamp. Möt kvinnorättsaktivisten Shameran M. Odisho, som vägrar ge upp hoppet om ett enat, fredligt Irak trots att hon utsatts för politisk förföljelse under hela sitt liv.

Läs mer

Enormt behov av skydd för våldsutsatta kvinnor

Publicerat: 2015-04-14 10:51
I hela Tbilisi med 1,5 miljoner invånare finns det endast 30 platser på skyddade boenden för våldsutsatta kvinnor. Foto: Kvinna till Kvinna/Anna-Carin Hall

I Georgiens huvudstad Tbilisi, med 1,5 miljoner invånare, finns endast 30 platser på skyddade boenden för våldsutsatta kvinnor. Kvinna till Kvinna besökte kvinnor på ett av de överfulla boendena.

Läs mer

De startar Mellanösterns första kvinnofolkhögskola

Publicerat: 2015-04-08 10:12
Maram Saeed och Awaz Daleni

Mellanösterns första folkhögskola enbart för kvinnor – det är målet för kvinnorättsorganisationen Amez nya satsning i staden Halabja i irakiska Kurdistan. Om allt går enligt planerna kommer skolan att stå klar i januari 2016.

Läs mer

Teatergrupp från Kongo vill stoppa våldet

Publicerat: 2015-04-01 09:19
Skådespelare från Kongo

I ett unikt teatersamarbete iscensätter skådespelare det utbredda problemet med våld mot kvinnor i Kongo. Missa inte chansen att se föreställningen ”Les Femmes” i Uppsala 20 april och Stockholm 22 april!

Läs mer

Serbien: Ny mobilapp mot mäns våld

Publicerat: 2015-03-24 09:43
Mobilapp mot våld

Var tredje kvinna i Serbien har blivit utsatt för våld i hemmet. Nu har organisationen Autonomous Women’s Center utvecklat en app som en del i sitt arbete för att skydda kvinnor mot våld.

Läs mer

Internflyktingar: "Det är som ett fängelse"

Publicerat: 2015-03-13 15:13
Salama Metti Elias, internflykting i Erbil

Det finns i dag runt 3 miljoner internflyktingar i Irak, och behoven är enorma. Kvinna till Kvinna besökte nyligen ett flyktingläger för kristna assyrier i Erbil.
– Misären här fruktansvärd, säger Emelia Frennmark, fältrepresentant för Kvinna till Kvinna i Irak.

Läs mer

Irak i kris – kvinnor kräver stärkt skydd

Publicerat: 2015-03-12 11:04
Pana center pratar med kvinnoministern

Irak befinner sig i en djup kris, och utrymmet att driva kvinnorättsfrågor är minimalt. Men i förra veckan fick kvinnorättsförsvarare från olika delar av landet ett sällsynt tillfälle att ställa krav på bättre skydd mot våld för kvinnor – direkt till politikerna.

Läs mer