Nyheter

Agera för Iraks kvinnor, Carl Bildt!

Publicerat: 2014-04-11 10:28
Irak

Kvinna till Kvinna och våra samarbetsorganisationer i Irak ser med förfäran på den negativa utvecklingen för kvinnors mänskliga rättigheter i Irak. Sverige har goda relationer med Irak och med det följer ett ansvar. Därför skriver vi i dag ett brev till Carl Bildt med krav på att Sverige agerar.

Läs mer

Fokus på säkerhet vid valet i Afghanistan

Publicerat: 2014-04-04 15:01
Linda Nyström

Imorgon går Afghanistan till val. Linda Nyström, tidigare praktikant på Kvinna till Kvinna som just nu gör praktik på Svenska Afghanistankommitténs informationsenhet i Kabul, berättar om det spända läget i landet och hur valet kan påverka kvinnors rättigheter.

Läs mer

Ökad jämställdhet ett måste för utveckling

Publicerat: 2014-03-20 11:43
Deltagare på FN:s kvinnokommission i New York

Imorgon avslutas årets upplaga av FN:s kvinnokommission, CSW, i New York. Kvinna till Kvinna var på plats för att driva att kvinnor, fred och säkerhet blir en del av den så kallade post 2015-agendan.

Läs mer

Storsatsning på kvinnorättsaktivism

Publicerat: 2014-03-19 13:47
Informatörer tillverkar banderoll i Malmö

Nu blir det enklare och roligare än någonsin att engagera sig för Kvinna till Kvinna. I vår ska flera nya grupper för ideella informatörer startas runt om i landet.

Läs mer

Kvoteringslag på gång i Liberia

Publicerat: 2014-03-14 11:59
Möte med kvinnorörelsen i Liberia

Den 4 mars togs ett stort steg för att öka kvinnors politiska deltagande i Liberia, då senaten antog ett förslag om kvotering som kvinnorörelsen har drivit. Detta trots att kvinnorna själva just den här dagen höll en låg profil.

Läs mer

Därför är det viktigt att utmana orättvisor

Publicerat: 2014-03-13 10:36
PostkodLotteriets ambassadörer Rickard Sjöberg, Magdalena Graaf och Putte Nelsson.

PostkodLotteriet lyfter i mars Kvinna till Kvinnas arbete för kvinnorättsförsvarare under rubriken Kvinnor som utmanar. Vi frågade tre av PostkodLotteriets ambassadörer vad som utmanar dem och varför det är viktigt att stödja kvinnorättsförsvarare.

Läs mer