Se fler val

Nyheter

Hon vill ta plats i Jordaniens parlament

Publicerat: 2015-07-07 08:00
Porträttbild Fatima Bani Yaseen

”Att ta sig in i den jordanska politiken som kvinna är som att utkämpa ett krig”. Det säger Fatima Bani Yaseen, som i dag är kommunpolitiker och drömmer om att komma in i parlamentet.

Läs mer

Ramadan i krigets ruiner

Publicerat: 2015-07-03 08:00
Sabreen al Tartor och Mona al-Shawa

En och en halv miljard människor världen över firar den muslimska fastemånaden Ramadan – som inleddes den 18 juni. Men för många människor i de konfliktdrabbade områden där Kvinna till Kvinna arbetar, är firandet nästan omöjligt.

Läs mer

Bombattacker största hotet mot kvinnor i Syrien

Publicerat: 2015-07-01 15:07
Bostadskvarter i Douma, Syrien, efter bombattack. Foto: Privat.

Så kallade tunnbomber är billiga att tillverka, slår blint och sprider gigantisk förödelse och död. I norra Syrien används de urskillningslöst av regimen mot civila, trots att de förbjudits av FN:s säkerhetsråd.

Läs mer

Fotoutställning om Kongo på turné

Publicerat: 2015-06-18 09:38
Irene Morisho, kvinnorättsaktivist i Kongo

Passa på att se Kvinna till Kvinnas fotoutställning om Demokratiska Republiken Kongo som just nu turnerar runt i landet. ”Bilderna visar en ny generation starka kvinnor, som vet om sina rättigheter”, säger fotograf Cato Lein.

Läs mer

Kvinnocenter tar hand om krigets bortglömda problem

Publicerat: 2015-06-15 14:30
Jordanian Women's Unions kvinnocenter

Miljontals människor har flytt från kriget i Syrien. Men många möter nya svårigheter efter flykten. I flyktinglägret Baqa’a kämpar flickor och kvinnor mot barnäktenskap, våld i nära relationer och för tillgång till sjukvård. Flera får hjälp på Jordanian Women’s Unions kvinnocenter.

Läs mer

Lärorik resa från Göteborg till Bosnien

Publicerat: 2015-06-12 09:00
Deltagarna i Young Women's Peace Academy i Bosnien gör en praktisk övning. Från Sverige deltog Kvinna till Kvinna-informatörerna Dajana Mehdin och Marina Jevdjenic. Marina bär på bilden en vit Femdefenders-tshirt. Foto: Dajana Mehdin

Att konfrontera sitt förflutna är viktigt för att kunna skapa hållbar fred. Det var en av lärdomarna som Kvinna till Kvinnas informatörer Dajana Mehdin och Marina Jevdjenic gjorde när de nyligen deltog i en utbildning om fred och konflikt i Bosnien-Hercegovina.

Läs mer

Historisk seger för kvinnorättsorganisation i Jordanien

Publicerat: 2015-06-10 16:16
Eva Abu Halaweh

För första gången någonsin har en kvinna i Jordanien fått skadestånd efter att ha utsatts för våld i hemmet. Bakom segern ligger åratal av hårt arbete av kvinnorättsorganisationen Mizan, som med stöd från Kvinna till Kvinna ger rättshjälp till våldsutsatta kvinnor.

Läs mer

Militär insats i Irak äventyrar långsiktigt fredsarbete

Publicerat: 2015-06-03 13:04
Flyktingläger i Erbil

En militär insats är en kortsiktig åtgärd som riskerar att långsiktigt undergräva fredsarbetet för demokrati och mänskliga rättigheter i Irak. Det skriver Kvinna till Kvinna och Svenska Freds som är kritiska till att Sverige deltar i en militär utbildningsinsats i Irak, vilket riksdagen tar beslut om i dagarna.

Läs mer