Se fler val

  • Jovana Mrkaic, Fana Delija och Fatima Naza från Center for Roma Initiatives mottar 2012 års Anna Lindh-pris. Foto: Kvinna till Kvinna/Karin Råghall.

    Jovana Mrkaic, Fana Delija och Fatima Naza från Center for Roma Initiatives mottar 2012 års Anna Lindh-pris. Foto: Kvinna till Kvinna/Karin Råghall.

  • Anima håller en manifestation i Kotor under slagorden "Solidaritet" och "Frihet", för att påminna om de krigsbrott som begicks under Balkan-kriget. Foto: Kvinna till Kvinna.

    Anima håller en manifestation i Kotor under slagorden ”Solidaritet” och ”Frihet”, för att påminna om de krigsbrott som begicks under Balkan-kriget. Foto: Kvinna till Kvinna.

  • Montenegrinska kvinnoorganisationer, bland dem samarbetsorganisationer till Kvinna till Kvinna, demonstrerar på Internationella kvinnodagen, 8 mars, 2012. Foto: Kvinna till Kvinna/Maja Stajcic.

    Montenegrinska kvinnoorganisationer, bland dem samarbetsorganisationer till Kvinna till Kvinna, demonstrerar på Internationella kvinnodagen, 8 mars, 2012. Foto: Kvinna till Kvinna/Maja Stajcic.

Montenegro

Kvinna till Kvinna har samarbetat med kvinnoorganisationer i Montenegro sedan 1999.

Genom åren har vi samarbetat med organisationer vars verksamhet innefattar stöd till romska kvinnor och kvinnor som utsätts för mäns våld, och fredsbyggande. Kvinnorörelsen är i princip ensam i landet om att prata om Montenegros roll under krigen på Balkan – det är en icke-fråga i det montenegrinska samhället.

Kvinnors rättigheter har låg prioritet på den politiska dagordningen, men tack vare kvinnorörelsens arbete har till exempel frågan om mäns våld mot kvinnor kommit att uppmärksammas allt mer.

Genom Kvinna till Kvinnas nuvarande regionala program stödjer vi kvinnors mänskliga rättigheter och kvinnors jämlika deltagande i beslutsfattande kring den pågående anslutningsprocessen till EU.

Senast uppdaterad: 2016-07-01