Se fler val

  • Utbildning om sexuella trakasserier i skolan

    Högstadieelever i Fizi deltar i en utbildning som Kvinna till Kvinnas samarbetsorganisation CEDEJ organiserar för de skolklubbar mot sexuella trakasserier som CEDEJ har varit med att bilda. Foto: Christian Sango/CEDEJ

  • Kongolesisk klänning med tydligt besked: Stoppa straffriheten för våld mot kvinnor! Foto: Kvinna till Kvinna.

    Kongolesisk klänning med tydligt besked: Stoppa straffriheten för våld mot kvinnor! Foto: Kvinna till Kvinna.

  • Berättande teater med SOFAD i Uvira. Foto: Kvinna till Kvinna/Ida Udovic.

    Berättande teater med SOFAD i Uvira. Foto: Kvinna till Kvinna/Ida Udovic.

DR Kongo

Sedan 2009 stödjer Kvinna till Kvinna kvinnoorganisationer i Demokratiska Republiken Kongo som på olika sätt arbetar med kvinnor som drabbats av de långvariga konflikterna i landet.

Vårt kontor ligger i Bukavu i östra Kongo och vårt arbete är koncentrerat till Syd-Kivuprovinsen men når flera delar av landet. Behoven av att stärka kvinnors rättigheter och det civila samhället är stora. I östra Kongo pågår fortfarande väpnade strider mellan olika grupper och kvinnor utsätts systematiskt för övergrepp.

Diskriminering av kvinnor är utbrett inom alla sektorer av samhället såsom inom utbildning, politiskt beslutsfattande, hälsa och tillgång till naturresurser. Två av tre kongolesiska kvinnor beräknas bli våldsutsatta under sina liv. DR Kongo är en av de svåraste platserna i världen att vara kvinna på.

 

 

Senast uppdaterad: 2016-04-11