Se fler val

 • Vedrana Frašto från Fondacija CURE under en demonstration för jämställdhet och för bildande av regering i Bosnien-Hercegovina, Sarajevo hösten 2011. Foto: Imrana Kapetanović.

  Vedrana Frašto från Fondacija CURE under en demonstration för jämställdhet och för bildande av regering i Bosnien-Hercegovina, Sarajevo hösten 2011. Foto: Imrana Kapetanović.

 • Workshop under ett nätverksmöte i Bosnien-Hercegovina för samarbetsorganisationer till Kvinna till Kvinna. Foto: Maria Zerihoun/Kvinna till Kvinna.

  Workshop under ett nätverksmöte i Bosnien-Hercegovina för samarbetsorganisationer till Kvinna till Kvinna. Foto: Kvinna till Kvinna/Maria Zerihoun.

 • Kunskapsutbytesresa mellan Kvinna till Kvinnas samarbetsorganisationer i DR Kongo och Bosnien-Hercegovina. Här besök hos organisationen Medica i Zenica, Bosnien. Foto: Kvinna till Kvinna.

  Kunskapsutbytesresa mellan Kvinna till Kvinnas samarbetsorganisationer i DR Kongo och Bosnien-Hercegovina. Här besök hos organisationen Medica i Zenica, Bosnien. Foto: Kvinna till Kvinna.

 • Bosnisk pin för 16 Days of Activism (16 dagar av aktivism) mot könsbaserat våld. Foto: Kvinna till Kvinna.

  Bosnisk pin för 16 Days of Activism (16 dagar av aktivism) mot könsbaserat våld. Foto: Kvinna till Kvinna.

Bosnien-Hercegovina

Kvinna till Kvinna har samarbetat med kvinnoorganisationer i Bosnien-Hercegovina sedan 1994. Vi har ett fältkontor i Sarajevo.

Under och direkt efter kriget på 1990-talet gav Kvinna till Kvinna framförallt stöd till kvinnocenter som erbjöd rättsligt och psykosocialt stöd.

Sådan verksamhet bedrivs fortfarande, men arbetar nu på politisk nivå för att förändra lagar, inklusive ändringar av konstitutionen, samt för att förbättra kvinnors status i samhället. En viktig del i det arbetet är samarbete mellan kvinnoorganisationer och kvinnor i politiska partier.

Senast uppdaterad: 2015-06-11